Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: carnavalsliefde Peter van Velzen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: carnavalsliefde Peter van Velzen

Helaas blijkt de carnavalsfanaat uit Mijdrecht die wij vinden te jong te zijn...

We lijken ontzettend dichtbij te zijn! We vinden namelijk een Peter van Velzen uit Mijdrecht die inderdaad bij een carnavalsvereniging heeft gezeten. Maar helaas! Hij blijkt veel te jong te zijn... En dus blijven we zoeken. Jeanette's hele verhaal beluister je hieronder.

Het verhaal
Wanneer Jeanette uit Heemstede het woord Nijmegen hoort, dan denkt ze steevast aan haar ‘vlam’ Peter van Velzen. In 1977 is Jeanette een paar jaar gescheiden van haar ex-man en ze zit een beetje in de put. Haar broer uit Nijmegen wil haar opvrolijken en nodigt haar uit om carnaval te komen vieren. En daar gebeurt het: “Ik kwam Peter tegen. Hij sprak mij aan en uiteindelijk heb ik heel leuk drie dagen carnaval gevierd met hem.” En daar blijft het niet bij, want een jaar later komt ze Peter wéér tegen tijdens de carnavalsfeesten daar! In totaal gaat dat drie jaar achter elkaar zo: “Met elkaar hossen. Ja, met carnaval kan alles hé? We zoenden erop los. En dat kon hij goed, hoor!”

Toch is het meer dan alleen hossen tijdens carnaval: “Hij kwam bij mij langs in Heemstede. Ik moest eigenlijk naar een feest, maar bleef thuis voor hem. Zo graag wilde ik hem zien.” Die dag biecht Jeanette op dat ze een flink stuk ouder is dan hij: “Ik zag aan hem dat dat een teleurstelling was. Zo zijn we ook uit elkaar gegaan. Ik dacht dat ik hem nog wel eens zou zien tijdens carnaval, maar helaas…” Toch zou ze Peter graag nog eens zien: “Als ik had doorgezet, dan was het misschien wel iets geworden. Ik was nog zo groen als gras. Ik was dan wel getrouwd geweest, maar toch. En dat terwijl het geweldig was met Peter. Dat had ik nog nooit met iemand gehad!”

Aanknopingspunten:
* liefde van carnaval in Nijmegen Peter van Velzen
* was in 1977 rond de 29 jaar, nu dus een zeventiger
* reed in een blauwe Mercedes destijds
* kwam oorspronkelijk uit Nijmegen
* zijn moeder had een kruidenierszaakje ergens in het Oosten van Nijmegen
* Peter deed misschien iets in de techniek
* had in 1977 al vijf jaar verkering gehad en dat meisje had hem destijds laten zitten
* zat bij de carnavalsvereniging de Laken Hallen
* was Ridder bij de Raad van Elf

Jeanette zoekt carnavalsliefde Peter