Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: halfzus Suzanne de Jong

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: halfzus Suzanne de Jong

Er volgt binnenkort een eerste ontmoeting!

We komen erachter dat de halfzus van Beppie Suzanne heet. We vinden foto’s van haar. Beppie slaat haar handen voor haar mond: “Wat is ze knap!” Suzanne woont nog in de buurt ook! Ze heeft altijd geweten dat ze drie halfzussen heeft, maar wist behalve hun voornamen niets over hen. Ze vindt het erg bijzonder dat ze nu naar haar op zoek zijn: "Ik weet niet of ik anders de stap had genomen om naar hen op zoek te gaan, maar ik vind het fijn dat zij het gedaan hebben." Ze vertelt dat haar moeder Gonny altijd alleen is gebleven en haar altijd de ruimte heeft gegeven om zelf haar keuzes te maken. Gonny staat er ook positief tegenover dat Suzanne nu het contact met haar halfzussen aan gaat. “Het is een opening en ik wil jullie graag ontmoeten!”, zegt Suzanne.

Het verhaal

Het is bijna een jaar na het overleden van haar vader Adrianus (roepnaam: At) de Ridder als Beppie van haar zus hoort dat ze nog een halfzus hebben. Hun vader At zou eind jaren 70 een kind verwekt hebben bij de telefoniste van de NDSM in Amsterdam-Noord, waar hij ook werkt als directiechauffeur. Met telefoniste Gonny de Jong heeft hij kortstondige romance waar dus een kind uit voort komt. Bij Beppie’s zusjes was dit blijkbaar al langer bekend, maar voor haar komt het als een verrassing. Een welkome verrassing: “Als er toch een halfzus van mij rondloopt, wil ik weten wie dat is.”

Een naam weet ze niet, maar ze weet wel dat de halfzus rond 1978 geboren moet zijn. Bovendien werkte telefoniste Gonny bij de NDSM van ’76 tot ’79. Ze woonde toen in Amsterdam. Gelukkig komt er steeds meer informatie boven via familie en bekenden: “Ons jongste zusje Jolanda had een vriendinnetje vroeger. En daar een neef van, die heeft onze onbekende halfzus eens gezien. Volgens hem leek dat meisje sprekend op mijn zus Jolanda."

Beppie heeft inmiddels veel vragen: "Wie hebben hier van af geweten? En zou de onbekende halfzus van haar vader en zijn gezin weten? Ze is familie en ze is welkom. Ik wil haar dat laten weten.”