Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Thea Verdurmen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Thea Verdurmen

“Als het van je vrouw mag, wil ik je graag weer zien!”

We krijgen reactie vanuit de familie Verdurmen: “Hallo, mijn moeder komt er net achter dat ze wordt gezocht. Piet mag haar bellen!” Thea komt aan de lijn en Piet staat met zijn mond vol tanden: “Ben jij daar echt Thea?” Al snel worden er herinneringen opgehaald over vroeger, over het dansen en over waarom het uitging. Volgens Thea kwam dat toch ook wel door haar vader, die zelfs nog eens uithaalde naar Piet. Piet begint vervolgens lachend over het zoenen in de portiek. Ondertussen zit Piets vrouw op de achtergrond mee te luisteren en die protesteert lichtjes: “Mijn vrouw is aan het stoffen, maar ze zegt ‘ga maar door’. Thea geeft aan Piet graag nog eens te willen zien, als het mag van zijn vrouw. “Nou daar hebben we het nog wel over”, zegt Piet. Zullen Piet en Thea elkaar binnenkort ontmoeten?

Het verhaal
Piet is 18 jaar wanneer hij Thea ontmoet. Ze leren elkaar kennen bij de dansschool Sandmann aan de Amstel in Amsterdam. Samen met een vriend stapt hij af op twee leuke meisjes: “Ik koos voor Thea, want die vond ik het leukst. Ze zag er lief uit. Dan gingen we dansen, later zelfs wedstrijden en ik bracht haar na het dansen weer naar huis.” Thea woont indertijd aan de Hoofdweg met haar ouders. Helaas worden Piet en Thea tegenwerkt door Piets ouders. Vooral Piets moeder vindt dat Piet het uit moet maken: “We hadden een heerlijke verkering, maar mijn moeder zei: ‘Maak het uit, je bent te jong, eerst afstuderen jij!’ En daar heb ik toen maar naar geluisterd.”

Piet schrijft Thea één brief met tekst en uitleg. Toen is er prompt afscheid genomen: “We hebben elkaar nog ongemakkelijk de hand gegeven. En toen was het voorbij.”

Met zijn vriend van toen heeft Piet het nog vaak over Thea en het dansen gehad. Helaas heeft hij nooit met Thea kunnen nabespreken over hoe het destijds is gegaan. Hij heeft haar nog een keer gezien, kort nadat het uitging. Thea wilde Piet geen eens meer aankijken. Na al die jaren vraagt Piet zich toch af hoe het Thea is vergaan in het leven. Heeft ze het hem nog lang kwalijk genomen?