Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jeugdvriend Edwin Krijger

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdvriend Edwin Krijger

Tijdens de uitzending
We worden getipt door een vriend van Edwin die het verhaal hoorde en hem hierin herkende. Hij gaat hem zelf inlichten. Niet veel later staat Edwin op onze voicemail. Hij vind het super leuk dat Helena en Jolanda naar hem op zoek zijn en geeft aan dat het goed met hem gaat.
Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Helena en haar vriendin Jolanda zijn op zoek naar hun jeugdvriend Edwin Krijger: “Hij zat in het leger bij de Luchtmobiele Brigade en het was altijd een hele leuke jonge man. Wij waren denk ik iets van 4 of 5 jaar jonger. Hij kwam ook bij mij thuis, want dan had hij weer verlof. Dan moest ik naar bed, want mijn vader was heel streng, maar dan hoorden ik hen nog weleens kletsen. Op een gegeven moment is hij een tijdje uit beeld verdwenen."

"Ondertussen leerde ik met 17 jaar mijn inmiddels ex-man kennen. Ik woonde op de Johan Witstraat in Vlaardingen. En dat is typisch Edwin, zo leuk; hing daar ineens een zak snoep aan de deur. We hadden toen nog geen mobiele telefoon, dus ik dacht: van wie is dat nou?! Mijn toenmalige man was een beetje jaloers. Uiteindelijk bleek dat Edwin dus te zijn en toen kwam hij bij mij aan de deur. Mijn toenmalige man was daar helemaal niet blij mee, want dat had natuurlijk ook wel iets kunnen worden. Alleen was ik nog best wel kinds, ik was nog heel jong."

Helena leert Edwin kennen via haar vriendin Jolanda: “Hij woonde bij Jolanda in de straat. Ik denk dat ik een jaar of 13, 14 was, hij was 18. Dus hij moest het leger in en dat vond hij ook heel erg leuk. Hij was hartstikke sportief. Maar hij heeft daar wel een moeilijke tijd gehad, want als je die verhalen hoort van Srebrenica…Nou, dat is toch vreselijk. Ik ben nu veel ouder, ik kan me nu veel beter inleven. Ik heb zelf ook vreselijke dingen meegemaakt. En ik werk in de hulpverlening, waardoor je ook gewoon veel beter dingen begrijpt. Toen begreep ik hem gewoon niet."

"We hebben een ontzettend leuke tijd gehad. Want als hij van het leger kwam, nam hij ons mee opstap. Dan gingen we onder andere zwemmen en bowlen. Ik vraag mij weleens af: hoe zou het nu met hem gaan? Waar is hij gebleven? Wat is er met hem gebeurd?"

Aanknopingspunten:
* Edwin Krijger
* Geboren rond 1974
* Komt uit Maassluis
* Zat in het leger, bij de Luchtmobiele Brigade
* Hij woonde in de jaren 90 in Helmond
* Later is hij uit het leger gegaan en als slachter gaan werken in Helmond

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Jeugdvriend Edwin Krijger