Adres Onbekend
KRO-NCRV

Ex-verloofde Corrie van Beekum

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-verloofde Corrie van Beekum

"Ik denk dat ze het leuk vindt om te horen dat ik haar zoek."

Tijdens de uitzending
De telefoon rinkelt maar door over mensen die Corrie van Beekum herkennen. Zo belt ook Tineke, een vriendin van Corrie van Beekum. Alle informatie klopt en Tineke zet de vaart er behoorlijk achter. Corrie wordt al snel gebeld en komt voor Cor aan de telefoon. "Wat leuk! Kom je snel bij mij langs, Cor?" Beluister het fragment hieronder

Het verhaal
Cor leert Corrie van Beekum al schaatsend kennen op de vijver in Heemskerk. Cor en Corrie worden verliefd op elkaar en doen veel dingen samen. "We gingen vroeger op haar brommer weg en dan zat ik achterop. Ook hadden zij een boot, daar zijn we ook weekenden mee weggeweest. Dan gingen we naar Aalsmeer samen naar een eilandje. Die boot waar we op sliepen heette Binimuda. Ik denk dat ze dat gedaan hebben, omdat zij vroeger ‘binimuda’ zei als ze niet moe was. Dat die boot naar haar vernoemd is."

Cor is achttien als hij Corrie ontmoet en twee jaar later raakt hun verkering uit. "Ze was een hele leuke meid, alleen ik was zelf gewoon te egoïstisch. Corrie zorgde vaak voor een buurjongen van haar. Hij is in die periode overleden en toen heb ik iets gezegd van: 'Wat interesseert mij dat nou, ik heb niets met die jongen.' Daar was zij toen heel boos om geworden en toen zijn we uit elkaar gegaan. Achteraf begrijp ik wel dat dat niet leuk was van mij…"

Aanknopingspunten:
* Corrie van Beekum
* geboren rond 1954
* komt uit de Scheldestraat in Beverwijk
* werkte rond 1971 haar 17e bij de V&D
* was verpleegkundige in opleiding in Alkmaar
* haar vader heet Johan en was econoom
* moeder heet Wil
* zij heeft een zusje genaamd Yvonne
* reed vroeger brommer
* hadden een boot genaamd ‘Binimuda’
* is later misschien naar Heerhugowaard verhuisd
* had blond haar
* zij gingen ging vroeger met haar gezin jaarlijks naar Italië op vakantie
* woont wellicht in Italië of Portugal

Ex-verloofde Corrie van Beekum