Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Alet Verwoerd

foto: Annemarie
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Alet Verwoerd

“Ik vind het heel stoer dat jij mij op deze manier hebt gezocht!"

We komen in contact met de moeder van Alet en zij seint meteen haar dochter in. Ze staat te popelen om aan de lijn te komen voor Annemarie: "Ik vind dit zó leuk! Stiekem heb ik je ook best willen zoeken, maar ik vind het wel heel stoer dat jij het op deze manier hebt gedaan." De vriendinnen kunnen binnenkort samen een dagje Dierenpark Amersfoort plannen! Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Als er iemand is met wie Annemarie veel lol heeft gehad, dan is het wel haar klasgenootje van de huishoudschool Alet Verwoerd: “Toen ik haar leerde kennen voelde ik me plotseling vrij. Een juffrouw moest zelfs een keer zeggen dat we aan het werk moesten gaan. Nou, dat had ik nog nooit meegemaakt. Alet was heel vrij en zelfstandig, een soort Pippi Langkous zou ik haar nu noemen. Eigenlijk al heel volwassen voor een meisje van zestien. Ik was dat helemaal niet, luisterde altijd braaf naar wat mijn ouders zeiden. Maar Alet ondernam actie, als zij iets wilde dan deed ze het gewoon!”

Wat Annemarie ook altijd is bijgebleven is hun manier van communiceren: "Mijn zus was doof, dus ik sprak gebarentaal. Dat heb ik aan Alet geleerd, waardoor we op school onopgemerkt konden kletsen. Ook als we uit elkaar gezet werden konden we communiceren. T-O-T N-A D-E L-E-S gebaarden wij dan, haha!"

Na hun schooltijd verliezen de vriendinnen elkaar uit het oog. Toch wil Annemarie graag aan Alet vertellen hoe belangrijk ze is geweest voor haar: “Onze vriendschap heeft impact op mij gemaakt. Ze was heel bijzonder voor me, we waren zo close. Ik zou haar graag willen zeggen dat ze veel invloed op mijn leven heeft gehad destijds."

Aanknopingspunten:
* vriendin Alet Verwoerd (meisjesnaam)
* geboren rond 1972 of 1973
* in 1988 zat ze op huishoudschool De Amerij in Amersfoort, deed de richting verzorging
* haar ouders zijn Ad en Hennie Verwoerd
* vader had een snackbar: ‘Ad’s Patat’ (bestaat niet meer)
* die zaak zat naast de spoorwegovergang in de buurt van de Bernardkazerne in Amersfoort
* Alet werkte bij Dierenpark Amersfoort op het treintje en in de souvenirshop
* ze had een (half)broer Ronald Verwoerd
* hij is geboren rond 1957 en woonde destijds al op zichzelf
* Alet beheerste gebarentaal
* mogelijk is ze na de huishoudschool een opleiding tot jongerenwerker gaan doen in Woerden
* ze had donkerblond haar met een rossige gloed en was niet zo groot

Alet Verwoerd

Annemarie zoekt vriendin Alet Verwoerd - deel 1

Annemarie zoekt vriendin Alet Verwoerd - deel 2