Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: beelden van Yamileth bij Chubby Checker

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: beelden van Yamileth bij Chubby Checker

“Hij deed z’n hand naar voren en gebaarde naar mij!”

We spreken in op de voicemail van Chubby's agency, maar tot nu toe horen we nog niets. Dus verspreiden we de zoektocht verder bij fanclubs in de hoop dat Yamileths verhaal daar rond blijft zingen! Was jij bij dat concert in Apeldoorn begin jaren 80 of kun je ons verder helpen? Bel 0800-3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! En luister in onderstaand fragment naar Yamileth haar verhaal.

Het verhaal
Yamileth gaat begin jaren 80 samen met haar man naar een concert van de legendarische Chubby Checker: “Het was een verrassing van mijn man dat we zouden gaan!” Het is een zomerse avond in de Americahal in Apeldoorn, Yamileth is heerlijk aan het dansen: “Ik werd helemaal gek van zijn muziek! En toen vroeg hij ineens of ik het podium op wilde komen. Hij deed z’n hand naar voren en gebaarde naar mij. Mijn man en vrienden hielpen me het podium op, vlak voor dat Let's Twist Again begon. Het was zó mooi!”


Yamileth kan zich nog goed herinneren dat er door het publiek video’s zijn gemaakt toen ze samen met Checker de sterren van de hemel stond te dansen. Ook zou er een videoploeg aanwezig zijn geweest die beelden heeft gemaakt. Wie helpt haar aan de beelden van deze onvergetelijke avond?

Aanknopingspunten:
* videobeelden van het concert van Chubby Checker in ’82 of ’83
* tijdens het nummer: Let's Twist Again
* in de Americahal in Apeldoorn
* het concert vond plaats op een zomerse avond

Yamileth zoekt beelden van Chubby Checker