Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Wil Gransch

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Wil Gransch

"Jij was ook mijn eerste vriend, Piet!"

Piet hoort bij ons in de studio hoe de telefoon roodgloeiend staat voor tips voor zijn Wil, die niet Grans maar Gransch blijkt te houden. Het blijft niet alleen bij tips, want via haar neef en broer Bert krijgen we haar nummer. Speciaal voor Piet komt ze aan de lijn! “Jij was ook mijn eerste vriend, Piet. Hoe is het mogelijk? Ik heb nog vaak aan je gedacht...” Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en het gesprek tussen deze twee oude liefdes.

Het verhaal
Er moet een ballon tussen, wanneer Piet samen danst met Wil Grans. Zodat ze niet té dicht bij elkaar kunnen komen eind jaren 50 bij dansschool Van der Teen in Dordrecht. “Vroeger ging iedereen op dansles en dat was ook de plaats waar ik Wil voor het eerst ontmoette. Ik vond haar meteen leuk.” En zij hem ook, gelukkig. Het mondt uit in een verkering die drie jaar zou duren. "Ik werd smoor- en smoorverliefd op haar!"

“Mijn moeder was jong overleden en bij Wil thuis vond ik de hartelijkheid die ik thuis nogal eens moest missen.” Maar van de één op de andere dag is de relatie over, tot onbegrip van Piet. Die vraag blijft, jaren later, nog steeds bij hem hangen. “Mijn vrouw overleed vorig jaar maart aan dementie; dat was een jarenlange zorg voor me. Nu ze er niet meer is, denk ik vaak terug aan vroeger. En dus ook aan Wil. Ik wil weten hoe het haar vergaan is”. Zou Wil Grans nog in Dordrecht wonen? Vroeger, herinnert Piet zich, werkte ze bij een huisarts in de huishouding, ene dr. Schalema. Jaren terug komt Piet haar nog eenmaal tegen. “Ik fietste met mijn dochters door Dordrecht en zij liep op straat met een stel kinderen. Ik riep haar nog, maar was te laat. Ik ben zo doorgereden...”

Aanknopingspunten:
* Wil Grans
* geboren rond 1940 in waarschijnlijk Dordrecht
* Wil woonde met aar ouders eind jaren 50 aan de Kievitstraat in Dordrecht
* ze had vier of vijf broers en zussen
* Wil werkte eind jaren 50 in de huishouding bij huisarts Schalema, gevestigd aan de Schenkeldijk in Dordrecht
* danste bij dansschool Van der Teen in Dordrecht
* ook op latere leeftijd woonde Wil waarschijnlijk nog in Dordrecht
* vermoedelijk heeft ze kinderen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Piet in de studio en vroeger

eerste liefde Wil Gransch