Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: tantes van Nicolet

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: tantes van Nicolet

“Er is veel gebeurd in de familie, maar we willen wel contact”

Nadat het nieuws over de zoektocht bij zowel Nicolet als haar tantes even heeft kunnen bezinken, blijkt dat ze openstaan voor een ontmoeting. Vooral jongste zus Joke is erg enthousiast. Nicolet is dolblij dat haar tantes een afspraak met haar willen maken. “Ik wilde in contact komen met de familie van mijn biologische moeder en dat is gelukt.”

Het verhaal
Nicolet was twee maanden oud toen haar biologische moeder, Hennie de Ruijter, overleed aan een hersenbloeding. Het contact met haar familie verwaterde. Laatst vond Nicolet op zolder een negatief van een foto met haar en haar ouders. “Het is de enige foto die ik heb van ons drieën.” Ze besloot haar moeder niet langer dood te zwijgen, maar op zoek te gaan naar familie.

Ze weet dat Hennie een tweelingzus had, Gerda de Ruijter. Nicolet heeft haar als kind een keer gezien. “Ik vond haar groot en ze had middenblond haar. Niet zo blond als mijn moeder.” Dat kan kloppen, want ze waren een twee-eiïge tweeling. Gerda en Hennie hadden nog een jonger zusje, Thea. Zij zou nu ergens in de vijftig moeten zijn. De familie De Ruijter heeft voor zo ver bekend altijd in de volksbuurt De Geitenkamp in Arnhem gewoond.

Wat gebeurde er in de uitzending?
We krijgen meteen goede tips binnen over de zussen van Nicolets overleden moeder Hennie. Allereerst horen we via een oplettende luisteraar dat Nicolet niet twee tantes heeft, maar wel vijf! Haar moeder kwam uit een gezin van zes kinderen in totaal. Twee van deze tantes vinden we, met behulp van luisteraars. We spreken eerst met tante Joke, die laat weten dat het verlies van Hennie nog altijd heel gevoelig ligt. Er is veel gebeurd in de familie vroeger. Dat benadrukt ook tante Gerda, de tweelingzus van Hennie. Beide tantes willen graag contact met Nicolet, maar willen niet op de radio bespreken wat er destijds gebeurd is. Tante Gerda vertelt wel dat ze nog vaak gedacht heeft aan Nicolet: ze denkt ieder jaar aan haar op Nicolets verjaardag. Dat raakt Nicolet: “Ongelooflijk, dat ze mijn verjaardag nog herinnert!” Nicolet gaat beide tantes bellen en hopelijk ontstaat er dan snel contact.