Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: buren Tiessens en Busnach

foto: Sera
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: buren Tiessens en Busnach

"We zijn een belangrijke steun voor elkaar geweest in een moeilijke tijd!"

Een oplettende luisteraar reageert, ook een oude buurman van Anneke en Olaf Tiessens, en hij kan ons in contact brengen met hen. Na wat heen en weer gebel krijgen we Anneke aan de lijn en zij is laaiend enthousiast: "We zijn een belangrijke steun voor elkaar geweest in een moeilijke tijd! Wat leuk om je stem weer te horen!". Beluister het fragment hieronder voor het eerste gesprek. En we zoeken ook nog steeds naar de familie Busnach. Wie weet meer over hen? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl!

Het verhaal
Sera woont van 1971 tot 1977 in Alphen aan den Rijn, samen met haar man, twee kinderen en hond Pavlov. Ze raakt daar bevriend met twee andere gezinnen: de familie Busnach en familie Tiessens. “Anneke en Olf Tiessens woonden in het hofje achter ons. Zij hadden een hond Wodzek. Tussen onze honden ging het niet goed, maar tussen de kinderen klikte het wel heel erg!”

Sera en haar gezin verhuizen naar Leek in Groningen. Ze komt nog regelmatig met haar twee zoons bij Loes en Hans Busnach over de vloer, andere vrienden uit Alphen aan den Rijn. “Anneke en Olf waren toen al naar Den Haag verhuisd. Door die verhuizing is de innige vriendschap helaas verwaterd...” Sera is benieuwd hoe het met de echtparen en hun kinderen gaat. “Ik ben benieuwd of het leven een beetje lief voor ze is geweest!”

Aanknopingspunten:
* Anneke en Olf Tiessens
* Loes en Hans Busnach
* woonden tussen 1971 en 1977 in Alphen aan de Rijn
* familie Tiessens hadden kinderen en een hond Wodzek
* Hans was artsenbezoeker en deed aan astrologie