Adres Onbekend
KRO-NCRV

Biologische vader Jerry

  1. Nieuwschevron right
  2. Biologische vader Jerry

"In 2006 meldde zich ook al een onbekende zoon van mijn overleden man..."

We zoeken alweer naar een vader zonder achternaam, dit keer naar garagehouder Jerry uit Amsterdam. Al snel valt de naam Jerry Heere als mogelijke kandidaat. Dit horen we van een anonieme tipgever... Maar wat we hopen, gebeurt vervolgens: we worden gebeld door de weduwe van deze Jerry. Het zou haar niets verbazen als hij inderdaad Esthers vader is: "In 2006 meldde zich ook al een onbekende zoon van mijn overleden man... Dus wie weet!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Esthers zoektocht begint bij haar moeder Corrie uit Amsterdam. Zij bevalt in mei 1968 van haar Esther. Na Corrie’s moeilijke jeugd, leeft ze in de jaren ’60 een losbandig leven: “Mijn moeder was meer op het Leidseplein te vinden dan thuis en ze ging heel vrij om met seksuele contacten.”. Haar moeder vertelt dat ze zwanger raakt van Jerry, de enige jongen met wie ze een langere relatie heeft. Maar omdat ze zo jong is, staat Corrie haar dochter na de bevalling meteen af. Esther wordt geadopteerd door een echtpaar in Leidschendam, waar ze een gelukkig leven heeft.

Na jarenlang niet te weten wie haar biologische ouders zijn, krijgt ze op haar 16e een brief van haar moeder Corrie. Hierin beschrijft zij hoe alles destijds is gelopen en ze zegt dat ze in die tijd verliefd was op Jerry en dat hij Esthers vader is: “Jerry is zo’n tien jaar ouder dan mijn moeder en hij komt uit Amsterdam, waar hij ook zijn garagebedrijf had destijds. Ze hebben elkaar ontmoet met het uitgaan op het Leidseplein”. Of Jerry zelf afweet van Corrie's zwangerschap, is onbekend. Tijdens haar zwangerschap komt Corrie wel een vriend van Jerry tegen, aan wie ze vertelt dat ze zwanger is van Jerry: “Wat Corrie niet verwachtte, was de reactie van die vriend. Hij vertelde dat Jerry al die tijd al getrouwd was en zelfs een zoontje had van acht jaar! Mijn moeder was daar zo boos om, dat ze heeft besloten om hem nooit te vertellen dat ze zwanger van hem was. De vraag is of die vriend het ooit aan Jerry heeft verteld of dat Jerry nooit op de hoogte was van mij...”

Nu Esther contact heeft met haar moeder, probeert ze te vragen naar Jerry en of het écht haar vader is. Maar Corrie laat hier niets over los. Toch wil Esther duidelijkheid. Het liefst via een DNA-test, zodat ze zeker weet dat Jerry haar vader is: “Ook voor mijn kinderen is dat fijn, dat ze hun échte familie kunnen leren kennen en zo ook kennis maken met de medische familiegeschiedenis”.

Aanknopingspunten:
* haar biologische vader Jerry (achternaam onbekend)
* geboren in de tweede helft van de jaren 30
* had in augustus/september 1967 omgang met Corrie
* Jerry woonde toen in Amsterdam
* hij was eigenaar van een garagebedrijf in Amsterdam
* hij ging veel uit op het Leidseplein in Amsterdam
* hij was in 1967 al getrouwd en had een zoon met zijn vrouw
* deze zoon is geboren rond 1959/1960

Esther zoekt biologische vader Jerry - deel 1

Esther zoekt biologische vader Jerry - deel 2