Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nichtje Caroline van kalsbeek

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nichtje Caroline van kalsbeek

Tijdens de uitzending
Vader Ger van Kalsbeek was vrijwilliger bij het Stedelijk museum. Maar helaas loopt hier het spoor dood. We zoeken verder naar mensen met de achternaam Van Kalsbeek in Almere. We bellen er een paar op, maar we krijgen nog niet de reactie waar wij op hopen. We vinden wel terug dat Caroline van Kalsbeek een relatie heeft gehad met een J. Boskma, maar zij blijken al heel lang niet meer samen te zijn. Een familielid genaamd Ietje Boskma, kent Caroline van Kalsbeek en verteld dat Caroline in Amersfoort moeten wonen. Maar waar ze precies woont? Dat weten wij nog niet. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

Fred heeft nog maar weinig familie over, maar hij weet dat hij nog twee nichtjes moet hebben, waarvan één genaamd Caroline van Kalsbeek: "Eind jaren `80 is haar vader overleden. Ik ben op de begrafenis geweest en daar ben ik Caroline nog tegengekomen. Ik weet, van mijn contact destijds met haar op die begrafenis, dat ze op dat moment in Almere woonde. Haar man of partner was een taxichauffeur. Ik ben zelf na die begrafenis nog even meegereden naar hun huis, maar daar weet ik het adres ook niet meer van. Haar zusje was niet bij de begrafenis, dus die heb ik alleen als klein kind gezien. Dit komt ook doordat ik bijna twintig jaar in Zuid-Afrika heb gewoond met mijn ouders. Ik heb altijd aan haar gedacht: ik wil graag contact met haar."

“Caroline haar vader was Ger van Kalsbeek. Ger was een aparte man. Zijn huwelijk met zijn vrouw Ans (de moeder van Caroline) hield eveneens geen stand. Toen Caroline rond de vijftien jaar was, zijn ze uit elkaar gegaan. Ger deed in Amsterdam ook veel vrijwilligerswerk voor het Stedelijk Museum. Daar was hij kind aan huis; hij deed daar van allerlei klusjes. Daarnaast is Ger een keer langsgekomen in Zuid-Afrika, bij ons. Hij was een oudere broer van mijn vader, die scheelden wel negen jaar. Mijn vader was een nakomertje, die was echt een oogappel van mijn oma, die is heel erg verwend vroeger. En bij deze oma in de Maasstraat, kwam ik Caroline vaak tegen, met Kerstmis of met verjaardagen. Dat was altijd erg gezellig. Waren we niet naar Zuid-Afrika gegaan, dan was het natuurlijk heel anders gelopen.”

Aanknopingspunten:
* Caroline van Kalsbeek (meisjesnaam).
* Caroline zal geboren zijn rond 1956 in Amsterdam
* Haar ouders heetten Ger en Ans van Kalsbeek, maar zij zijn later (vermoedelijk begin jaren `70) gescheiden
* Ger deed veel vrijwilligerswerk in het Stedelijk Museum in Amsterdam
* Ger van Kalsbeek is in 1988 of 1989 overleden
* Op moment van overlijden woonde Caroline in Almere en samen met een taxichauffeur

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Nichtje Caroline van Kalsbeek

Vervolg: Familie van Kalsbeek