Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Elly van de Velde

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Elly van de Velde


“Ik heb hem óók al eens gezocht, maar ik heb nooit durven bellen!”We vinden Elly in Leiderdorp. Ze weet meteen wie haar zoekt: “Hij is naar Australië gegaan? Dan is het Sidney!” Ze moet er bij lachen: “Ik heb ook nog wel eens aan hem gedacht en ik heb hem ook gezocht. Ik heb hem alleen nooit durven opbellen.” Die nieuwsgierigheid is daarmee wederzijds. Elly twijfelde of ze naar de studio zou komen, maar besloot op het laatste moment de reis niet te maken: “Dat is niets voor mij, maar ik wil Sidney wel heel graag weer zien!” Ze maken binnenkort een afspraak. Sidney houdt ons op de hoogte.

Het verhaal
Al driekwart jaar is Sidney stapelverliefd op zijn meisje Elly van de Velde uit Amsterdam. Maar dan krijgt hij de mogelijkheid om per boot naar Australië te gaan voor een uitwisselingsproject. Een duivels dilemma, want dan moet hij Elly achterlaten in Nederland. Uiteindelijk kiest hij toch voor het avontuur. “Ik heb nog een fotootje van haar gemaakt toen ze me uit stond te zwaaien in de haven van Rotterdam.”

Na twee jaar komt Sidney terug en heeft hij nog eventjes contact met Elly. Helaas wordt hun relatie niet meer zoals die was. Al die jaren is hij aan haar blijven denken. “Als ik de boot niet had gepakt, was het misschien allemaal wel anders afgelopen. We waren echt verliefd: vlinders in de buik, dat soort dingen.” Toch bleef het allemaal vrijblijvend. Sidney wilde geen verbintenis aangaan, omdat hij wist dat hij weg zou gaan. “Logisch toch? Je kunt niet verwachten dat iemand twee jaar op je gaat wachten.”

Inmiddels zijn we een halve eeuw verder en heeft ze nog steeds een speciaal plekje in zijn hoofd. “Ik ben zo nieuwsgierig naar haar!”