Adres Onbekend
KRO-NCRV

Melis zocht mogelijke dochter Priscilla Boonzaijer

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Melis zocht mogelijke dochter Priscilla Boonzaijer

Een DNA-test zal uitsluitsel moeten geven in deze zoektocht!

Op nieuwjaarsdag hoor je bijzondere verhalen uit het afgelopen jaar. Voor Melis was 2022 zéker een bijzonder jaar: hij vond zijn mogelijke dochter Priscilla. In de papieren stond zij geregistreerd als zijn dochter, terwijl Melis nooit van haar bestaan heeft geweten. Priscilla bleek op haar beurt ook altijd getwijfeld te hebben of haar vader wel haar vader was. Ze zouden DNA gaan testen om definitief uitsluitsel te hebben. In het laatste fragment hieronder hoor je hoe het contact tussen Melis en Priscilla zich heeft ontwikkeld na de uitzending.

Tijdens de uitzending
Priscilla is gevonden en wat blijkt? Zij heeft precies hetzelfde meegemaakt bij de burgerlijke stand, toen ze voor het eerst de achternaam Boonzaijer zag staan! "Eerlijk gezegd heb ik altijd getwijfeld of mijn vader mijn vader wel is, dus ik wil graag met jou uitzoeken hoe dit zit." Een DNA-test zal uitsluitsel moeten geven. Beluister het fragment hieronder voor het eerste gesprek tussen Melis en zijn mogelijke dochter Priscilla.

Het verhaal
Melis moet rond 1996 naar het stadhuis van Rotterdam om iets te regelen en doet een schokkende ontdekking. “Ik stond daar met zo’n mevrouw van het stadhuis en die vroeg bij het controleren van de papieren of ik vier kinderen had. Ik had twee kinderen uit mijn eerste huwelijk en een stiefdochter uit mijn toenmalige relatie, maar dat zijn er dus drie in totaal. Maar zij beweerde dat er vier kinderen op mijn naam stonden. Ik snapte er niets van. Uiteindelijk kreeg ik een papiertje met een naam en geboortedatum van het vierde kind: Priscilla Boonzaijer, geboren in 1990 te Amsterdam. Maar die kende ik helemaal niet..."

Als Melis terugrekent moet dit meisje verwekt zijn in de periode dat hij en zijn ex-vrouw, Ida van Doorn, uit elkaar gingen: "Ik vermoed dat de man met wie Ida verderging de biologische vader is van dit meisje. En weet je? Ik was in die tijd al gesteriliseerd, dus technisch gezien kan ik eigenlijk haar vader helemaal niet zijn. Tenzij daar natuurlijk iets mis is gegaan, maar ja... Als ik inderdaad haar vader niet ben, dan zijn we even goede vrienden hoor. Want ergens loopt nu een volwassenen vrouw rond met een achternaam die waarschijnlijk niet klopt en ik vind dat wij allebei recht hebben op duidelijkheid."

Aanknopingspunten
* zijn mogelijke dochter: Priscilla Boonzaijer
* roepnaam onbekend
* ze is geboren in 1990 te Amsterdam
* haar moeder is Ida van Doorn (*1959)
* zij woonde eind jaren 80 in Zeewolde en later Nijkerk met haar toenmalige man Melis
* mogelijk draagt Priscilla de achternaam Van Doorn of van de nieuwe partner van haar moeder
* zij kwamen veel op camping Gerrit Fles in Hoenderloo
* Ida’s ouders woonden in Kortenhoef en zijn later naar Almere verhuisd
* Ida had drie zussen en twee broers
* broer Bertus was vrachtwagenchauffeur en woonde ook in Almere

Melis en zijn vrouw

Melis zoekt mogelijke dochter Priscilla Boonzaijer

Melis zocht mogelijke dochter Priscilla Boonzaijer