Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: eerste verloofde Nico Visser

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: eerste verloofde Nico Visser

Joke mag hem bellen!

Er staan twee Nico’s op onze voicemail deze week. De eerste is Nico Visser uit Dieren, maar hij was nooit verloofd met Joke. De tweede Nico Visser wel! Hij geeft toe het destijds ietwat cru uitgemaakt te hebben. Hij laat weten dat Joke hem mag bellen. Hopelijk krijgt ze dan de antwoorden waar ze op hoopte...

Een week eerder
We worden platgebeld over Nico Visser: we moeten voor Nico richting Zutphen en Dieren. Nico wordt door velen herkend. Men zegt dat hij nogal een weldoener is: hij kreeg zelfs een lintje eerder dit jaar voor al zijn verdiensten. Van hulp in de bijstand tot gezinshulp en hulppredikant. We krijgen een telefoonnummer van hem via vrienden en bekenden van Nico. We proberen hem in de uitzending te bellen, maar treffen de voicemail van zijn vrouw Anneke. Joke spreekt deze vervolgens zonder moeite in: “Dag, dit is Joke Pierik. Ik ben verloofd geweest met uw man Nico, tenminste, als dit de goede Nico is. Belt u dan terug? Op 0800-3030300.” Hopelijk worden we gauw teruggebeld en is dit de Nico die we zoeken.

Zo niet, dan zoeken we verder…

Het verhaal
Joke is al enige tijd op zoek naar haar eerste liefde Nico Visser. Ze waren zelfs enige tijd verloofd met elkaar, maar die verloving wordt door Nico zonder opgave van reden plotseling beeindigd. Joke’s leven gaat verder, maar de laatste jaren denkt Joke er weer aan: “We hebben dat nooit afgesloten. Ik zou nu toch wel willen weten wat er toen gebeurd is.”

Joke en Nico hebben al twee jaar verkering, wanneer Nico niet komt opdagen op de verjaardag van Joke’s moeder. Joke besluit haar verloofde te bellen en krijgt dan zijn zus aan de lijn die haar vertelt dat Nico niet meer zal komen. Met “niet” blijkt later “nooit” bedoeld te worden, want Joke heeft Nico nooit meer gezien. Er zijn dan nog geen zaken geregeld voor de bruiloft, maar Nico en Joke sparen al wel voor hun uitzet: “Ik was pas 21 jaar, maar zag me wel al in een bruidsjurk lopen in de kerk en alles er omheen. Dat zag ik wel voor me met hem.” Joke’s hart is dan ook gebroken wanneer ze niets meer van Nico hoort en de eerste maanden is ze erg van slag. Toch besluit ze verder te gaan met haar leven. Ze verhuist, trouwt, krijgt kinderen en probeert Nico te vergeten.

Wanneer Joke nu terugdenkt aan Nico, zijn er eigenlijk vooral positieve herinneringen aan hem. Ze herinnert zich zijn oranje Opel Kadet, zijn vriendelijke gezicht en hun vakantie naar Oostenrijk. Ze hoopt dat het Nico goed is gegaan in het leven en dat ze hem nog een keer kan spreken..