Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vriendin Erna Wortelboer

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vriendin Erna Wortelboer

Marianne vertrok 2 dagen na haar huwelijk naar Frankrijk en zag Erna nooit meer

We werden overladen met tips in de afgelopen weken. Erna zou wonen in Velp, in een flat. Ze vindt het verrassend dat ze wordt gezocht door Marianne. “Ik heb ook nog vaak aan haar gedacht! We waren zo close met elkaar en ik zag haar nooit meer in Arnhem en omgeving.” Dat komt natuurlijk doordat Marianne al jaren in Frankrijk zit. Erna wil haar dolgraag spreken en we verbinden ze per telefoon aan elkaar: “O wat leuk Erna, dit vind ik zo leuk!” Marianne en Erna hebben veel te bespreken en wie weet bezoekt Erna haar vroegere vriendin Marianne binnenkort in Frankrijk…

​Het verhaal
Marianne Schepers (65) is geboren en getogen in Arnhem. Ze is de dochter van brood- en banketbakker Schepers op de Sloetstraat. Na de middelbare school zoekt ze werk. Ze ziet een advertentie waarin assistentes gevraagd worden voor de Schooltandarts. Ervaring als tandartsassistente is niet nodig, enkel een rijbewijs.
Het lijkt haar heel leuk om op de bus te rijden, solliciteert en wordt uitgenodigd op een gesprek.

Er is nóg een kandidaat voor de functie: Erna Wortelboer. Als ze met elkaar aan de praat raken, klikt het meteen en ze spreken af dat ze ná hun gesprek op elkaar wachten. Erna woont in de buurt bij Marianne. Om de hoek eigenlijk, op de Apeldoornseweg. Samen lopen ze terug naar huis. Erna is een heel lief en zachtaardig meisje. Haar moeder komt uit Indonesië, haar vader uit Nederland. Erna is duidelijk van Indische afkomst met donker haar en een brilletje.

Marianne krijgt verkering met Fransman Guy die bij de Gasunie werkt. Als de oliecrisis uitbreekt, verliest hij zijn baan en moet hij voor werk terug naar Frankrijk. Ze trouwen op 12 februari 1973 in Arnhem, maar twee dagen later vertrekken ze al naar Bordeaux. Het huwelijk is in besloten kring voor een man of 20 bij Mariannes ouders. Vriendin Erna staat wel bij het stadhuis om het bruidspaar toe te juichen. Marianne heeft na al die jaren nog spijt dat ze Erna toen niet heeft uitgenodigd om mee naar huis te gaan.