Adres Onbekend
KRO-NCRV

De donorvader van Irene

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. De donorvader van Irene

"Sinds 2017 ben ik aan het zoeken, maar met resultaat!"

Tijdens de uitzending
Irene komt langs in de studio samen met haar halfzus Lucy en ze hebben nieuws voor ons. Irene heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten en heeft zich helemaal ondergedompeld in de wereld van DNA. En wat blijkt? Ze heeft maar liefst 63 halfbroers en -zussen! Daarnaast is er ook een heel warm spoor naar hun biologische donorvader en zijn wettelijke kinderen. Het blijft voor Irene nog steeds een grote vraag, wie is haar biologische vader? Het duurde even maar het grote nieuws is binnen: de DNA-uitslag is positief en Irene heeft haar biologische vader gevonden! Luister de fragmenten hieronder.

Het verhaal
In 2017 stapt Irene voor het eerst met knikkende knieën de studio van Adres Onbekend binnen. Ze reageert op een oproep van zoeker Peter van Dijk, die jarenlang zaad heeft gedoneerd en wil weten wie zijn donorkinderen zijn. Irene vermoedt dat zij dit wel eens zou kunnen zijn en er wordt een DNA-test gedaan. Helaas blijkt Irene geen match te zijn met Peter.

Wel zet Irene na deze eerste test zelf stappen in de DNA-wereld en ze stopt niet met zoeken. Ze vindt uiteindelijk haar eerste match: halfbroer Jesper. Samen komen ze naar de studio om hierover te vertellen. Maar ze hebben nog steeds geen idee wie hun biologische vader is...

Het is een tijdje stil, maar nu mailt Irene ons en ze heeft nieuws. "Het leek me leuk om ook jullie een update te sturen. Sinds die eerste uitzending in 2017 ben ik enorm aan het zoeken geslagen. Ik heb stambomen gebouwd en DNA-matches uitgeplozen. Maar inmiddels kan ik wel zeggen: met resultaat!"

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Irene en haar halfzus

Uitslag DNA Irene