Adres Onbekend
KRO-NCRV

Neef Henk van Teulingen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Neef Henk van Teulingen

“Ik heb foto’s van hem!”

We vinden een B.H. van Teulingen in Schagen. Het zal toch niet gelijk de goede zijn? Dus wel! Deze Ben van Teulingen is 84 jaar en komt aan de lijn voor Patty, die op haar beurt volschiet: “Ik denk gelijk aan mijn moeder, die had dit zo graag gewild! Ik ben heel blij dat ik het nu alsnog heb kunnen doen.” Beluister de fragmenten hieronder voor dit eerste gesprek en het hele verhaal.

Het verhaal
Tijdens de verhuizing van haar moeder vindt Patty een hele stapel met oude foto’s. De meeste foto’s komen nog uit het ouderlijk huis van haar moeder, die op de foto’s veel familieleden herkent of weet te plaatsen. Patty gaat daarop op zoek naar de mensen die op de foto’s staan om hen de foto’s te geven. Wie ze maar niet kan vinden, is haar moeders neef Henk van Teulingen. “Ik heb mooie foto’s van hem en zijn ouders gevonden. Er is ook een foto van Henk met zijn moeder en nog twee meisjes. Of dit zijn zusjes zijn, weet ik niet zeker. Mijn moeder heeft Henk als kind voor het laatst gezien.”

Patty hoopt ook dat Henk haar kan helpen te achterhalen wie er nog meer op de foto’s staan. “Ik ben nu bezig aan een fotoalbum van mijn voorouders, maar er staat nog niet bij iedereen een naam. Henk weet als het goed is wel wie dit zijn!”

Aanknopingspunten:
* Bernardus Henk van Teulingen
* geboren in 1938 (waarschijnlijk in Den Helder, maar dat is niet zeker)
* zijn ouders heette Nars en Louise Teulingen (getrouwd in mei 1934)
* moeder Louise was van Duitse afkomst
* Henk heeft waarschijnlijk twee oudere zusjes
* veel van de mannen uit de familie woonden in Den Helder en gingen werken bij de marine. De kans bestaat dat Henk ook bij de marine is gegaan
* de vader van Henk, Nars van Teulingen, zat in een bandje als jongeman. Die band heette mogelijk The Jazzbandgirls

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoekster Patty in de studio | Henk van Teulingen met zijn moeder Louise en zusjes

Patty zoekt neef Henk van Teulingen (deel 1)

Patty zoekt neef Henk van Teulingen (deel 2)

Patty zoekt neef Henk van Teulingen (deel 3)