Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: mijn biologische vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: mijn biologische vader

We hebben een naam... Sijplinga!

We begonnen zonder naam, maar nu weten we 95% zeker dat het om de familie Sijplinga gaat! Er gaat een spoor naar de familie Sijplinga in Usquert en Uithuizen. Ook horen we dat Evelien destijds bij notariskantoor Piers heeft gewerkt in Zuidlaren. Wie kent de familie Sijplinga? Laat het ons weten op 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Monique wordt als baby, mede om financiële redenen, afgestaan door haar moeder Evelien Been. Ze komt terecht in een adoptiegezin, waar ze gelukkig een fijne jeugd heeft. Vijftig jaar later besluit Monique op zoek te gaan naar haar biologische moeder: “Maar dat was heel triest. In januari 2020 heb ik haar gevonden en ze bleek toen net een paar maanden daarvoor te zijn overleden. Ze is maar 74 jaar geworden. Ik was te laat...”

Omdat ze haar moeder niets meer kan vragen, wil Monique nu heel graag in contact komen met mijn biologische vader: “Ik hoop dat hij nog wel leeft. In deze coronatijd realiseer je je toch dat iemand zomaar weg kan zijn. Maar ik wil zo graag weten wat er destijds is gebeurd achter al die gesloten deuren. Ik heb wel rapporten gelezen over de situatie en mijn adoptiemoeder wist ook het een en ander te vertellen. Maar helemaal duidelijk is het mij nooit geworden.” Het enige wat Monique weet is dat haar vader een getrouwde man uit Groningen was: “Zijn huwelijk scheen op knappen te staan. Hij had graag met mijn moeder verder gewild, maar zij heeft de boot afgehouden. Misschien moest dat wel van mijn oma. Mijn vader had al kinderen, dus ik moet ook nog meer halfbroers of -zussen hebben.”

Dus is Monique nu op zoek naar mensen die haar moeder Evelien hebben gekend rond 1967, toen ze zwanger raakte: “Al was het maar geroezemoes of geroddel over met wie ze omging. Zuidlaren is niet zo groot. Misschien hebben mensen er best over nagedacht van wie ze zwanger geweest was. Zulke geruchten kunnen al helpen. Als we maar een naam hebben om mee verder te zoeken!”

Aanknopingspunten:
* onbekende biologische vader
* hij was in 1967 getrouwd en had al kinderen (mogelijk jongens)
* hij komt uit Groningen en zou gaan scheiden van zijn vrouw
* hij had in 1967 een (kortstondige) relatie met Evelien Been
* Evelien Been is geboren in januari 1946
* we zoeken ook mensen die Evelien Been hebben gekend rond 1967/1968 en weten met wie ze omgang had
* Evelien werkte destijds fulltime bij een notariskantoor in Zuidlaren
* zij woonde met haar moeder Anna Tor met haar zoontje op de Julianalaan in Zuidlaren
* Evelien is in 1968 in het ziekenhuis een maand te vroeg bevallen van haar dochter Monique
* ze heeft Monique afgestaan via de Onze-Lieve-Vrouwenbeweging
* later is Evelien getrouwd en heeft ze nog een dochter gekregen
* Evelien is in juli 2019 overleden

Monique zoekt haar biologische vader - deel 1

Monique zoekt haar biologische vader - deel 2

Monique zoekt haar biologische vader - deel 3