Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Miriam Magielse

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Miriam Magielse

"Ze heeft nog steeds die prachtige blauwe ogen en dezelfde blik!"

We vinden Miriam Magielse in Delft, als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk. Hoe ze reageerde op Rinus' zoektocht hoor je in onderstaande fragmenten!

Het verhaal
Rinus groeit op in de Schilderswijk in Den Haag en heeft het niet makkelijk thuis: “Mijn vader was alcoholist, dat was geen pretje.” Rinus werkt bij een bioscoop Dumidi in Bezuidenhout en op een dag loopt er een leuk meisje langs samen met een jongen: “Toen vroeg ik: ‘Is dat je vriendje?’ en zij reageerde lachend: ‘Hoezo? Ben je jaloers?’” Dit is het begin van Rinus’ verkering met Mirjam Magielse, die wel drie jaar duurt.

Mirjams moeder is een Engelse en ze gaan vaak op vakantie naar Engeland. Rinus mag dan ook mee: “Het was anders dan wat ik gewend was bij mij in de buurt. Haar familie was een warm nest voor mij. Mirjam was op dat moment echt mijn grote liefde.”

Na drie jaar, wanneer Rinus als beroepsmilitair in het leger zit, leert Mirjam iemand anders kennen op een schoolreisje. Ze belt Rinus op en zegt dat het over is: “Dat heeft me toen veel pijn gedaan. Ik heb zitten huilen als een klein jochie op mijn negentiende. Ik ben er echt ziek van geweest.” Hij zoekt haar nog eens op als ze later als verpleegster in het Juliana ziekenhuis aan het werk is, maar uiteindelijk verhuist Rinus naar Amsterdam en wordt het contact verbroken: “Op de een of andere manier is ze toch altijd in mijn hoofd blijven zitten…”

Aanknopingspunten
* Mirjam Magielse
* geboren in 1961
* moeder was een Engelse
* samen gingen ze vaak op vakantie naar Engeland
* woonde rond 1975 in de 2e carpentierstraat in Den Haag
* had thuis een spierwitte kater die Paddy heette
* ging regelmatig naar de cinema Dumidi in Bezuidenhout
* heeft VWO gedaan aan het Edith Steincollege
* is intern gaan werken als verpleegster in het Julianaziekenhuis
* heeft 2 zussen: Marina en Patricia
* Patricia is ongeveer 5 jaar ouder dan Mirjam
* Marina is al overleden
* Mirjams ouders leven ook niet meer