Adres Onbekend
KRO-NCRV

Uit het oog: de man in de blauwe tent (S06)

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Uit het oog: de man in de blauwe tent (S06)

"Ik heb mijn vader leren kennen aan de hand van zijn spullen..."

Zondag 24 december staan in Adres Onbekend verhalen centraal van mensen die op straat terecht zijn gekomen en daardoor hun dierbaren uit het oog verloren. Marcus is te horen in deze speciale uitzending met het verhaal over zijn vader. Luister ook naar de aflevering over Marcus in onze podcast Uit het oog, vanaf 24 december hieronder of via je favoriete podcast app.

Het verhaal
In 2015 zoekt Marcus bij ons in de studio naar zijn vader: “Mijn Engelse vader, Stanley Powton, heeft mij als baby nog in zijn handen gehad, maar daarna is hij uit beeld verdwenen.” Er is nooit contact geweest met vaders familie in Newcastle, maar via Facebook vindt Marcus ze uiteindelijk toch. Hij hoort van alles over zijn vader: “Hij was nogal op zichzelf en leefde een beetje als een kluizenaar. Maar zijn familie kreeg een kaart van hem met een poststempel uit Amsterdam. Hij zou daar in een soort hippie community wonen en had een voorliefde voor Nederland. Echt bizar om te beseffen dat mijn vader op 20 minuten afstand van mij woont, maar dat ik hem niet kan vinden. Ik zou graag een keer een biertje met hem willen drinken.” Dat was zeven jaar geleden. Marcus kwam naar de studio en vertelde zijn verhaal, maar zijn vader... die bleef spoorloos.

Toch krijgt zijn zoektocht nu een bizarre wending. Een week geleden gaat bij Marcus in Utrecht namelijk de telefoon met een bericht over zijn vader: “Een vogelaar had een soort tentenkamp gespot tussen de rietpluimen in een natuurgebied vlakbij Amsterdam. Er stond een soort geïmproviseerde wc, een klein keukentje en zelfs een doorweekte boekenkast. Op die plek woonde een man met een Engels paspoort: mijn vader. Maar hij is daar helaas overleden en heeft zeker een half jaar in zijn tent gelegen voordat deze vogelaar hem vond. Heel triest. Uiteindelijk heeft de politie mijn oproep bij jullie gezien op internet en hebben ze me gebeld met dit nieuws. Ik heb nu eindelijk de kans om mijn vader te leren kennen aan de hand van zijn spullen uit het verleden, ook al kan ik helaas niet meer met hem praten..."

#5 - De man in de blauwe tent. (S06) - Uit Het Oog

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend