Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: biologische vader Claude

foto: Pauline Nieuwenhuijs
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: biologische vader Claude

"Mijn moeder kreeg een relatie met de baas van mijn vader..."

Er wordt gereageerd door familie van Pauline, een ex van de broer van moeder Louise. Zij herkent het hele verhaal en gaat haar dagboeken nakijken om te achterhalen of ze misschien een achternaam van Claude heeft opgeschreven. Hopelijk kunnen we daar weer mee verder zoeken. Ondertussen blijft iedereen die meer weet welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de uitzending van 14 november 2021 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Pauline is opgegroeid in een pleeggezin en heeft op dat moment geen contact met haar biologische ouders. Via internet lukt het haar uiteindelijk om contact te krijgen met haar moeder. Maar nu is ze op zoek naar dat ene ontbrekende puzzelstukje: waar is haar biologische vader?

Pauline vertelt: "Mijn tante wist hoe de vork in de steel stak. Zij wist dat mijn moeder destijds zwanger was geraakt van een Fransman. Ze kwam met de namen Claude en zijn collega Gaston Dominique Million. Het was een enorme verrassing voor mij!" Pauline stuurt een foto naar haar tante en een van de mannen op de foto zou waarschijnlijk Paulines vader zijn. En tante weet meer. "Claude is een Fransman, die rond 1963 en 1964 werkte aan de bouw van een zoutfabriek in Delfzijl werkte via het bedrijf ComSip. Er werkten ook nog andere buitenlanders mee, onder wie Marokkanen en Algerijnen. In totaal twaalf mannen."

Paulines moeder, Louise van Hoogenhuizen, heeft in die jaren een pension in Delfzijl. Enkele van de werknemers verblijven daar, Claude mogelijk ook. "Als kind ben ik afgestaan. Misschien omdat mijn moeder een relatie kreeg - en later trouwde - met de baas van Claude: de heer Kaas..." Nu is de vraag: wie weet er meer over deze buitenlandse werknemers in Delfzijl in de jaren 60 en dan vooral over Claude en Paulines moeder Louise? Alle informatie is welkom!

Aanknopingspunten:
* biologische vader, de Fransman Claude, én diens vriend Gaston Dominique Million.
* Claude’s dochter is Louise Pauline Marianne van Hoogenhuizen, geboren op in 1964 in Delfzijl.
* zij was de dochter van Louise Schlosser – van Hoogenhuizen, geboren op 10-04-1940 in Delfzijl, overleden in 2017.
* Pauline is geboren aan de Boeierlaan 17 in Delfzijl, waar haar moeder kamers verhuurde, onder andere aan (enkelen van) de twaalf Fransen van Comsip.
* Pauline heeft een halfzus en een halfbroer die eveneens Louise Schlosser – van Hoogenhuizen als moeder hebben.
* Claude en Gaston werkten in 1963 en 1964 namens de ComSip voor de AKU in Delfzijl.
* in Delfzijl werkten zij aan de bouw van een zoutfabriek.
* projectleider en baas van Claude en Gaston was ene heer Kaas, eveneens een Fransman. De moeder Louise is later met deze heer Kaas getrouwd.
* in 1963 en 1964 maakten Claude en Gaston deel uit van een groep van 12 Fransen, Algerijnen en Marokkanen die namens ComSip in de Benelux werkten, en die dus in Delfzijl aan de zoutfabriek werkten

button arrow
button arrow
foto: Pauline Nieuwenhuijs