Adres Onbekend
KRO-NCRV

Buurthuisvrijwilliger Wil Hoekstra

  1. Nieuwschevron right
  2. Buurthuisvrijwilliger Wil Hoekstra

"Helaas heb ik de film niet meer, maar wat een leuke tijd was dat hé?!"

We vinden Wil Hoekstra! Helaas kan hij het gezochte deel van de film nergens meer vinden, maar hij heeft wel goede herinneringen aan zijn tijd in het buurthuis: "Ik was de vluchtauto in de film, want van die jongeren had niemand een rijbewijs haha!". Beluister de uitzending van 27 oktober 2019 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jan werkt eind jaren 70 als cultureel werker bij buurthuis ‘De Keet’ in Veenendaal. Om de jongeren een beetje ‘aan de praat’ te krijgen, oppert Jan het idee om met z’n allen een speelfilm te maken: “Het werd een soort actiefilm met een ontvoering, een scène in het casino en vooral heel veel drukte,” lacht hij. “Er zat wel een verhaallijn in hoor, het waren allemaal korte verhalen. Maar een klein beetje chaotisch was het wel.” De jongeren vonden het fantastisch. En ook vrijwilliger Wil Hoekstra is enthousiast. Een gedeelte van de film zou nog altijd in zijn bezit moeten zijn…

Jan: “Het lijkt ons erg leuk om die film van toen nog eens met z’n allen te kunnen bekijken, aangezien we bijna de hele groep via Facebook weer bij elkaar gekregen hebben.” Destijds is er gefilmd met een Super 8 en slechts een deel is omgezet op video. De jongeren, die inmiddels ook vijftigers zijn, zijn gaan nadenken wie het originele exemplaar zou kunnen hebben. Dat kan wel eens Wil Hoekstra zijn. Hij was destijds vrijwilliger bij De Keet en draaide daar onder andere bardiensten: “Onze hoop is dat hij de rest van de film nog heeft bewaard, zodat we die kunnen digitaliseren en met z’n allen nog eens kunnen bekijken. Dat zou zo leuk zijn!”

Aanknopingspunten:
* Wil Hoekstra (M)
* nu ongeveer midden 60 jaar oud
* werkte in jaren 70 bij gereedschapshandel G.H. van Leeuwen in Veenendaal
* woonde aan Zuiderkruis in Veenendaal
* was vrijwilliger bij buurthuis ‘De Keet’ in de wijk Dragonder-Zuid in Veenendaal

Jan van de Pol zoekt Wil