Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: entertainer Maurice

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: entertainer Maurice

“Als je zijn expressie zag, moest je al lachen”

Michel en Mark leren Maurice kennen bij de cursus Sol y Melía in Hotel Don Manolo. In Magaluf in Spanje worden zij samen met zo’n honderd anderen twintigers opgeleid tot entertainer in het hotelleven. Tussen de drukte van de cursus door drinken Michel en Maurice gezellig kopjes koffie en in de weekenden gaan de twee vaak poolen onder het genot van een glas Guinness. De tijd met Maurice wordt vooral lachend gespendeerd: “Hij was gewoon zo grappig! Als je zijn expressie zag dan moest je al lachen.” Toch blijkt hij voor Michel niet zomaar een vriend. De vrienden kunnen met elkaar over serieuze dingen praten en om elkaar te begrijpen zijn weinig woorden nodig. Wanneer de cursus voorbij is wordt iedereen verspreid over Spanje ingedeeld. Michel belandt op Tenerife en even later komt ook Mark op de Canarische Eilanden terecht. Maurice blijft echter in de buurt van Mallorca en de drie verliezen elkaar uit het oog.

Een week geleden stuurt Mark­, die in Spanje is blijven wonen, een berichtje naar Michel: “ik heb een vraagje: heb jij nog contact met Maurice? Het was mijn kamergenoot tijdens de cursus. Heb je contactgegevens van hem?” Hierdoor begint het ook bij Michel nieuwsgierigheid te borrelen: “Ik moest ook weer aan hem denken. Hij was een bijzondere vriend.” Sindsdien is Michel vanuit Nederland actief bezig met deze zoektocht.

Aanknopingspunten:
Vriend Maurice
* geboren rond eind jaren zestig-begin jaren zeventig en is nu dus rond de vijftig jaar oud
* deed in 1995 de cursus Sol y Melía in Hotel Don Manolo (heet nu anders) in Magaluf (plek naast Palma de Mallorca)
* in deze tijd hield Maurice van een drankje en had een Spaans vriendinnetje die hoogstwaarschijnlijk Pepa heette, of misschien Kiki
* later had hij een Italiaanse vriendin
* heeft begin van de jaren negentig vier jaar bij de marine gezeten
* had een Hollandse kop: blond haar en blauwe ogen
* had een redelijk tenger postuur en was zeer sociaal en grappig
* kwam uit Weesp
​* had een Amsterdams accent.