Adres Onbekend
KRO-NCRV

dochter Vanessa Monte

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. dochter Vanessa Monte

"Ooooh alsjeblieft, alsjeblieft! Ik wil haar héél graag appen!"

Heel goed nieuws voor Ben, want op de valreep vinden we zijn dochter Vanessa! Ze wil heel graag contact met haar vader, maar wel alleen via WhatsApp. Ben weet niet wat hem overkomt: "Ooooh, jullie zijn helden! Alsjeblieft, alsjeblieft! Ik wil haar héél graag appen! Alsjeblieft!" Beluister het fragment hieronder voor deze emotionele ontknoping.

Het verhaal
In het jaar 2000 ontmoet Ben de Curaçaose Elisa Monte in een casino in Den Haag: “We kregen een losse relatie en gingen een tijdje met elkaar om, maar ineens was ze weg...” Plots belt Elisa hem op een warme zomerdag op met een ingrijpende mededeling: “Ze vertelde mij dat ze was bevallen van een dochtertje van mij! Ik had geen idee dat ze zwanger was. Maar ik was super blij, ik kan niet in woorden omschrijven hoe ik me voelde! Een dochter, dat is toch iets moois?!” Elisa geeft hun dochtertje de naam Vanessa.

Helaas is de situatie niet gemakkelijk: “Toen ik langsging schrok ik eerlijk gezegd van wat ik zag. De baby moest huilen en Elisa gaf haar een flesje water, ze had geen melk in huis.” Ben haast zich naar de winkel om voeding voor de baby te kopen: “Toen Vanessa werd geboren, had ik al een nieuwe vriendin. Wij kregen samen ook een kindje, maar ik bleef altijd bezig met Vanessa. Haar moeder verhuisde toen Vanessa anderhalf jaar was, dat was de laatste keer dat ik haar heb gezien. Ze kon net haar eerste stapjes zetten. Ik miste haar verschrikkelijk en nu mis ik mis haar nog steeds...” Ben heeft nog altijd een foto van Vanessa boven zijn bed hangen: "Ze lijkt precies op mij. Ze heeft mijn voeten, handen en mijn kleurtje, een Marokkaans kleurtje!"

Ben zoekt dochter Vanessa Monte