Adres Onbekend
KRO-NCRV

Zoon van ex: Michel Vos

foto: Arie en Jeanne
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoon van ex: Michel Vos

“Die jongen leeft al 55 jaar met het idee dat ik zijn vader ben, maar dat klopt niet...”

Er komen veel tips binnen over Michel Vos, maar de beste tip komt van hemzelf! Hij staat namelijk op onze voicemail en komt aan de lijn voor Arie en Jeanne: “Ik heb inderdaad al 55 jaar gedacht dat jij mijn vader bent, Arie… “ Beluister het fragment hieronder voor dit bijzondere gesprek.

Een week later bellen we met Adrie om te vragen hoe de ontmoeting is geweest met Michel. Ook horen we van Michel hoe deze zoektocht voor hem is geweest, hij laat ons al weten dat hij nu op zoek is naar zijn biologische vader... Er gaat een spoor naar autogarage Drenth, maar als we dochter Miep Drenth spreken blijkt het niet om haar vader te gaan. Wel heeft Jeanne mogelijk nieuwe zoeksleutels: Michels vader heet mogelijk Cor en waarschijnlijk was hij klant of medewerker van de autogarage. Hij reed in een Renault Floride. Wie zegt dit iets? Bel ons even op 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl als je meer weet over deze man die omging met Tonnie Vos en samen met haar naar Portugal is geweest. Beluister het verhaal hieronder in de fragmenten.

Het verhaal
Adrie trouwt op zijn 18e met Tonnie Vos en krijgt met haar al snel een zoon. Het huwelijk tussen Adrie en Tonnie strandt na een jaar, maar enkele jaren later zoekt Tonnie het contact weer op: “Ze wilde vijfhonderd gulden lenen voor een abortus, ze was opnieuw zwanger geraakt. Ik zag dit niet zitten en besloot het opnieuw te proberen met haar en samen het kind op te voeden, ook al wist ik dat het niet van mij was.” Helaas loopt dit wederom niet goed af. Tonnie komt een andere man tegen met wie ze in Rotterdam gaat wonen en ze neemt definitief afscheid van Adrie.

Uiteindelijk verneemt Adrie via via dat Tonnie haar zoon Michel heeft verteld dat hij zijn biologische vader is: “Ik had gezegd dat ze dat nooit mocht doen, maar ik geloof dat ze het toch gedaan heeft. Dus die jongen leeft al 55 jaar met het idee dat ik zijn vader ben, maar dat klopt niet. Ik zit daar erg mee, naarmate je ouder wordt begint het toch te knagen. Ik wil Michel graag spreken om hem te vertellen hoe de vork in de steel zit...”

Aanknopingspunten:
* de zoon van zijn ex: Michel Vos
* zijn moeder is Tonnie Vos
* zij is geboren in februari 1942
* Michel Vos is geboren in 1966 of 1967
* zou een tijdje in Amerika instructievlieger zijn geweest
* heeft een halfbroer Cock (*1961)

Foto's Adrie en Tonnie