Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: nichtje Sjaan van Driel

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: nichtje Sjaan van Driel

“U bent goed voor mij geweest”

We vinden Sjaan nog altijd in Rotterdam. Via een buurvrouw, die er toevallig ook nog eens nét op bezoek is, krijgen we haar direct aan de lijn. Sjaan vindt het heel erg bijzonder dat haar oom haar zoekt en wil graag met hem in contact komen: “Dag ome Rien, ik zit te trillen als een rietje. Wat een mooi verhaal vertelt u over mij. Ik schaam me dat ik nooit iets heb laten horen. U bent goed voor mij geweest.” Rien is blij de stem van zijn nichtje te horen. Hij is blij dat het haar goed is gegaan in het leven. Ze gaan elkaar binnenkort ontmoeten.

Het verhaal
Als het huwelijk van zijn broer Adriaan op de klippen loopt, wordt Rien van Driel gevraagd om toeziend voogd te worden over zijn nichtje Sjaan van Driel. Zij is dan zes jaar en woont met haar moeder Annie Leentvaar in de Snoekstraat in Rotterdam. Haar moeder stelt veel vertrouwen in Rien en dat heeft ze goed, want Rien moet als toeziend voogd regelmatig achter de alimentatie aan, die zijn broer zou moeten betalen.

Als Sjaan 18 of 19 is, heeft ze toestemming van haar vader nodig om te trouwen. Adriaan belooft ervoor te zullen zorgen dat hij erbij is op de grote dag. Desondanks komt hij niet, dus op de trouwdag zelf moet Rien met de trouwambtenaar naar hem toe, om ter plekke alsnog de handtekening te halen. Dat lukt en er wordt getrouwd, maar eenmaal gehuwd heeft Sjaan geen toeziend voogd meer nodig. Rien ziet Sjaan daarna nooit meer. Inmiddels is hij 90 en wil graag weten hoe het met haar gaat.