Adres Onbekend
KRO-NCRV

neven en nicht Keesje, Hansje en Liesje Oosterink

foto: Connie
  1. Nieuwschevron right
  2. neven en nicht Keesje, Hansje en Liesje Oosterink

"Mijn vader Arend stond altijd huilend voor het raam als zijn vader naar jullie gezin toeging!

Meteen al groot nieuws voor Connie, want we krijgen een mail binnen van een nichtje van Lies: "Mijn tante Lies probeert jullie te bellen, maar ze woont in Amerika en krijgt jullie niet te pakken. Ze wil graag met Connie in contact komen!". We kunnen dus bellen naar Lies en ze komt aan de lijn voor Connie: "Mijn vader Arend, jouw halfbroer, stond altijd huilend voor het raam als zijn vader Cor naar jullie gezin toeging!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Connie groeit op als buitenechtelijk kind van haar vader Cor Oosterink: “Mijn vader was al getrouwd met Mijntje toen hij mijn moeder Miep ontmoette. Dat was bij een operettevereniging want ze hadden allebei een mooie stem. Mijn moeder was vrijgezel en ik hoorde dat de vlam gelijk in de pan sloeg! Iedereen kon dat toen zien. Ondanks het huwelijk van Cor... Vervolgens raakte mijn moeder zwanger en werd ik geboren!”.

Hoewel vader Cor dus al een gezin heeft, is hij er wel voor zijn dochter Connie: “Mijn vader is altijd, tot zijn dood, in mijn leven gebleven. Hij heeft met beide vrouwen een compromis kunnen sluiten. Het klinkt ingewikkeld, maar ik heb gelukkig een heel leuke jeugd gehad!”.

Cor en Mijntje hebben samen een zoon: Arend: “Hij had een dochter Liesje en daarna kreeg hij ook nog twee zoons: Keesje en Hansje. Liesje was ongeveer net zo oud als ik. Verder weet ik niet zo veel van ze. Ik denk dat ze niet zoveel behoefte hebben aan een tante uit het niets, maar ik zou heel benieuwd zijn hoe het met ze gaat.”.

Aanknopingspunten:
* vader Cornelius Oosterink, geboren in 1890 in Amsterdam
* hij overleed in juli 1955
* was getrouwd met Mijntje Reinders (achternaam onzeker)
* ze kregen twee kinderen: Arend en een dochter die jong overleed
* Arend trouwde met Hannie Oosterink-de Pauw (achternaam onzeker)
* ze kregen drie kinderen: Liesje (geboren rond 1933), Kees (geboren rond 1935) en Hans (geboren rond 1940-1945)
* Cor had een groothandel in drogisterijartikelen aan de Sarphatiestraat in Amsterdam
* daar woonde hij ook
* Arend woonde met zijn gezin aan de Amstelveenseweg in Amsterdam

Foto's van Connie met vader Cor en moeder Miep

Connie zoekt Keesje, Hansje en Liesje Oosterink