Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost - Roel Kalwij

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost - Roel Kalwij

Roel Kalwij (60) heeft een onbezorgde jeugd in het Utrechtse plaatsje Nigtevecht, maar toch wringt er iets.

“Ik heb mezelf nooit goed voelen passen tussen mijn broers en het gezin waar ik woonde. Ik heb altijd het rare idee gehad dat er ergens iets niet klopte.” Twee jaar geleden wordt zijn gevoel bevestigd. Een oom laat op zijn sterfbed weten dat Roel de zoon is van Joop Mays, die een verhouding heeft gehad met Roels moeder Corrie.

Joop Mays heeft met zijn vrouw ook in Nigtevecht gewoond en is geen onbekende van Roel. Hij was zelfs een goede vriend van zijn ouders. Roels vaders zat destijds op de grote vaart en mogelijk werd tijdens zijn afwezigheid de vriendschap tussen Roels moeder en de charmante Joop intiemer met een zwangerschap als gevolg.


Na Roels geboorte is Joop gescheiden en naar Amsterdam vertrokken. Roel heeft hem vaak opgezocht in zijn restaurant "De Nissen" op het Rokin: “Hij was een amicaal en innemend mens, absoluut. Ons contact was altijd op vriendschappelijke basis en ik heb in die tijd nooit gedacht dat zou mijn biologische vader wel kunnen zijn.”

In Nigtevecht circuleert het gerucht dat Joop al is overleden, maar Roel hoopt dat dat niet waar is. Mocht het tóch zo zijn, hoopt hij dat hij in contact kan komen met mensen die Joop goed hebben gekend en misschien wel andere kinderen van Joop...

aanknopingspunten:
* Joop Mays, geboren in augustus 1927 overleden in 2002
* woonde rond 1955 in Nigtevecht

resultaat in de uitzending van 20 november 2016
Roel had er al rekening mee gehouden: Joop Mays is overleden in 2002. We richten onze zoektocht op nabestaanden: familieleden en vrienden. Gelukkig vinden we een aantal mensen die Joop goed gekend hebben. Oud-medewerker Joke Koster die eindelijk het verhaal uit de wereld kan halen dat zij ook een kind van Joop zou hebben gehad. Ook Roos Nieuwenhoff meldt zich: zij en haar man Herman hebben jaren met Joop samengewerkt. Ze heeft Joop nooit horen vertellen over een zoon, terwijl hij wel dol was op kinderen en ze graag had willen hebben. Tijdens het telefoongesprek met Roos, komt onverwacht iemand binnenlopen die Joop tot zijn laatste snik heeft gekend. Deze Ali heeft Joop ook nooit horen praten over een zoon en weet zeker dat Joop het hem verteld zou hebben. Zou Joop dan nooit geweten hebben van Roels afkomst? Of zou Roel wel zijn zoon zijn geweest? Joop heeft heel weinig familie aan vaderskant, want die zijn allemaal kinderloos gebleven. We eindigen de uitzending met een mysterie...