Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste verkering Nico van Heijningen

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste verkering Nico van Heijningen

"We maken er een heel dagje varen van!"

Nico van Heijningen is gevonden en hij kwam in de uitzending aan de lijn! Hij wil zeker een keer afspreken om bij te praten: "We maken er een heel dagje van!" Beluister het fragment hieronder om te horen hoe het telefoongesprek tussen de twee ging.

Een schattige en onschuldige verkering. Zo omschrijft Dineke haar eerste vriendje uit Den Haag. “Na onze eerste zoen zag ik sterretjes en werd ik duizelig van verliefdheid. Dat heb ik daarna nooit meer gehad!” De jongen die zo’n indruk op haar heeft gemaakt is Nico Heijningen. Ze leert hem kennen als ze met haar jongere zusje een kaartje bij hem koopt voor een boottocht richting Drievliet. Nico’s vader is de eigenaar van rederij Heijningen.

Dineke en Nico krijgen verkering: “Op de een of andere manier klikte het. Het was echt schattig, heel onschuldig en heeft wel een paar maanden geduurd.” Eens per maand gaan ze samen naar het vuurwerk kijken in Scheveningen. Ze hebben het heerlijk, maar na die zomer moet Dineke weer naar school en haar ouders vinden haar nog te jong voor verkering: “Toen was het afgelopen… Ik heb zo vreselijk zitten huilen op de fiets. Ik moest zelfs afstappen, want ik was helemaal verblind door de tranen.” Later is Nico nog eens bij haar ouders langsgekomen, maar die wilden er niets van weten: “Toch heeft Nico altijd door mijn hoofd gespookt en ik zie hem nog zo voor me. Hij maakte indruk als lange, slanke jongen met helderblauwe ogen!”

Aanknopingspunten:
* Nico van Heijningen
* geboren in juni 1941 of 1942
* Nico’s vader had salonboten waarmee hij naar Drievliet in Den Haag vaarde
* dit was rederij van Heijningen
* Nico woonde op de Scheldenstraat in Den Haag
* had geen broers of zussen
* zijn beste vriend destijds heette Teun
* Teuns vader had ook plezierboten en woonde in Rijswijk of Voorburg
* zij kwamen uit Suriname of Indonesië