Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: liefde Betsy Norden

foto: Drents Museumfoto: Drents Museum
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: liefde Betsy Norden

"Ik kan mij nu wel voor mijn hoofd slaan dat ik het uit heb gemaakt..."

We geven niet zomaar op en een week later hebben we nieuwe informatie. We lijken te moeten zoeken naar Elisabeth Grietje Norden, die getrouwd is met Harm Evert Dreise. Een overlijdensadvertentie brengt ons bij een A.T. Knol-Dreise uit Uithuizen. Mogelijk zou de slagersfamilie Knol uit Zoutkamp kunnen helpen. Wie weet meer over Betsy Norden, later wellicht ook wel bekend als Betsy Dreise? Bel 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl!

Tijdens de uitzending
We krijgen veel tips binnen over Betsy Norden. Wat blijkt nu? Veel van deze mensen zijn al benaderd door zoeker Meindert. Hij had de telefoongids er natuurlijk zelf ook al bij gepakt. Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl als jij meer weet over Meinderts grote liefde.

Benieuwd naar het verhaal? Luister het terug in de uitzending van 19 mei 2024!

H
et verhaal
Meindert leert Betsy Norden kennen in Assen rond 1960. Zij werkt daar in de verpleging bij psychiatrisch ziekenhuis Hendrik van Boeijenoord. "De eerste keer dat ik haar zag was ik gelijk onder de indruk!" En Meindert is niet de enige. "Betsy bleef later, toen we verkering hadden, bij mij thuis slapen. Ik woonde nog bij mijn moeder en die was ook gek op haar! Al bleef ze ook slapen als mijn moeder er niet was."

Ze gaan ook samen naar een personeelsfeest van een andere psychiatrische inrichting in de buurt: Licht en Kracht. "Dat was nog al wat. Ik regelde de verlichting en legde twee latten met een scharnier ertussen zo op het dak van de auto. Op dat feest ben ik Gerda tegen gekomen, met haar ben ik later getrouwd. Door Gerda heb ik het uiteindelijk uitgemaakt met Betsy. Ik kan mij nu wel voor mijn hoofd slaan dat ik dat heb gedaan. Mijn moeder zei toen al tegen mij dat ze het stom vond dat ik het zo heb gedaan. Daarom wil ik haar ook zo graag nog eens spreken..."

Aanknopingspunten:
* Betsy of Betsie Norden
* geboren rond 1939/1940
* werkte in het psychiatrische ziekenhuis Hendrik van Boeijenoord rond 1960
* woonde in Assen op kamers met een vriendin
* had een zus (naam onbekend)
* ze had lang zwart steil haar
* haar ouders woonden in Bedum, in een huis met een losstaande garage en een puntig V-dak

button arrow
button arrow
foto: Drents Museum