Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: biologische vader Renze Willems

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: biologische vader Renze Willems

Vader Renze woont nog altijd op een woonboot!

Via de lokale zender OOG TV, die Renze Willems destijds interviewden bij zijn woonboot, komen we verder in de zoektocht. En daarbij zocht heel Groningen mee naar Renze. Uiteindelijk krijgen we via een tipgever zijn telefoonnummer, zodat we Renze kunnen bellen! We krijgen hem kort te spreken en lichten hem in over de zoektocht. Hij wil contact, maar wil ook de tijd om er over na te denken hoe dat dan moet ontstaan. Hopelijk kunnen At en zijn vader Renze binnenkort voorzichtig het contact opbouwen.

Het verhaal
At zoekt al enige tijd naar zijn biologische vader Renze Willems, maar pas recentelijk ziet hij voor het eerst beelden van zijn vader: Renze Willems blijkt een woonbootbewoner te zijn en voert actie tegen een park dat daar zal worden gebouwd. De beelden zijn uitgezonden via een lokale zender in Groningen en komen uit 2014. At laat de video met Renze Willems zien aan zijn moeder Angelique, die meteen bevestigt dat dát inderdaad zijn biologische vader is: “Dat is hem 100%!”, roept moeder Angelique Scholtens wanneer ze hem op beeld ziet.

At groeide op bij zijn moeder Angelique Scholtens en stiefvader Johan de Haan in Friesland. Zijn biologische vader Renze Willems is nooit in beeld geweest. At heeft het goed bij zijn ouders, die samen ook nog twee kinderen krijgen. Later komen pas de gesprekken. Moeder Angelique vertelt dan aan At dat zijn vader Renze Willems al voor zijn geboorte is weggegaan: “Hij had er geen zin in, was er nog niet klaar voor en is toen weggegaan. Mijn moeder moest het alleen doen en koos voor mij.”

At is nu pas klaar om de zoektocht aan te gaan. Dat komt deels door zijn leeftijd, maar vooral ook omdat hij nu al enkele jaren zelf vader is. Hij hoeft geen nieuwe vader in zijn leven, want die heeft hij immers al, maar hij hoopt vooral om meer over zijn vader te weten te komen: “Ik ben altijd heel technisch geweest. Ik ben heel handig. Kan alles maken: van scooters tot computers. Misschien heb ik dat wel van mijn vader? Volgens mijn moeder was hij ook heel praktisch. Ze omschreef hem als een praktische man die geen schaamte kende. Dat heb ik ook! En hij was materialistisch, reed in een snelle sportauto. Ik houd ook van de nieuwste snufjes!”