Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: de zusjes Wil en Ans Boin

foto: Aquilo
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: de zusjes Wil en Ans Boin

"Op 5 december werd ik zogenaamd meegenomen naar Spanje in de zak van Sinterklaas!"

Het lijkt alsof Wim twee verhalen door elkaar heeft gehaald. We vinden de zussen Wil en Ans die hij in All you neem is love op tv heeft gezien, maar… zij herkennen niets van zijn hele verhaal en hebben ook nooit in koloniehuis Pelzerkamp in Epe gewoond. We zoeken dus nog altijd naar de juiste Wil en Ans Boin uit Den Haag! Alle tips zijn welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor Wims verhaal.

Het verhaal

"Op deze zondag ruik ik mijn kans
Om eindelijk te zoeken naar Wil en Ans
Met Ans en haar zus Wil was ik thuis
Toen in Epe in het koloniehuis"

Een kort en bondig Sinterklaasgedicht van Wim. Elk jaar rond deze tijd van het jaar denkt hij terug aan de zusjes Ans en Wil Boin, met wie hij Sinterklaas vierde in het koloniehuis Pelzerkamp in Epe in 1955. "Thuis had ik het niet makkelijk, maar daar in Epe heb ik het enorm naar m'n zin gehad. Ik werd op 5 december zogenaamd meegenomen naar Spanje in de zak van Sinterklaas. Al die meiden joelen en schreeuwen, joh! Even later wandelde ik weer de eetzaal in en zei dat het toch niet doorging, haha. Alle kinderen kregen toen nog een cadeautje."

Wat waren Ans en Wil voor meisjes? “Hele leuke! Ans was een beetje verlegen, ze stond achter haar zusje Wil mijn kamer in te kijken. Een ander klein grietje kwam vragen of ik met hen wilde lopen, dat durfden ze zelf niet. Maar ik was nog niet aan verkering toe hoor, haha! Nu ik ouder word irriteert het me dat ik nooit te weten ben gekomen wat ze zijn gaan doen in hun leven. Ik wil ze graag zeggen dat ik elk jaar rond deze tijd aan ze denk."

Aanknopingspunten:
* de zussen Ans en Wil Boin
* geboren tussen 1945 en 1947 ongeveer (Wil was de jongste)
* van 15 november 1955 tot vlak voor de kerstdagen zaten ze in de kolonie Pelzerkamp te Epe
* Ans en Wil woonden toen aan de Jacob Marisstraat in Den Haag
* mogelijk verhuisden ze naar de Rhenenstraat in Den Haag
* ze moesten met lijn 12 naar huis vanaf Holland Spoor
* hun vader zou 43 jaar bij de HTM hebben gewerkt
* mogelijk woont zus Ans in Zoetermeer
* zus Wil zou mogelijk op haar 19e naar Australië zijn geëmigreerd
* Wim heeft in januari 2020 namelijk een uitzending van All you need is love gezien, waarin een Ans met Robert ten Brink naar Australië zou zijn gevlogen, omdat haar zus Wil ziek was
* Ans was de slanke en verlegene van de twee
* de Ans van die tv-uitzending had een bos grijs haar

Sinterklaas dicht + word ik gezocht?