Adres Onbekend
KRO-NCRV

beste vriendin Carina van der Lagemaat

  1. Nieuwschevron right
  2. beste vriendin Carina van der Lagemaat

“Zij is altijd in mijn hart blijven zitten”

Titia en Carina gaan ver terug. Ze wonen als kind in dezelfde buurt in Amsterdam, gaan naar dezelfde school en zijn altijd samen. Wanneer de middelbare schooltijd aanbreekt, verhuist Titia met haar familie naar Utrecht. Tot haar grote spijt, want vanaf het begint vindt Titia het daar niets. In Amsterdam breekt haar studietijd aan. En raad eens wie ze daar weer tegenkomt? Carina!

Titia en Carina ontdekken samen het Amsterdamse nachtleven en beleven allerlei avonturen: zo liften ze eens naar de Noordpool en slapen ze in de buitenlucht aan de Middellandse zee. Meerdere vriendjes passeren de revue. Eerst treft Carina een jongen met wie ze naar Amerika afreist om te gaan handelen in zeewier. Daarna krijgt ze een ander vriendje met wie het misloopt. Vervolgens loopt Titia tegen deze jongen aan in het nachtleven en tot haar spijt onstaat er een kortstondige romance. Het betekent het einde van een lange vriendschap. Carina wil geen contact meer met Titia en neemt daarom afstand. Zelfs wanneer ze elkaar onverwachts treffen in de kroeg, wil Carina haar nauwelijks begroeten: “Ik stond met mijn armen wijd, maar zij kon mijn vriendschap niet langer beantwoorden.”

Titia heeft spijt gehad van het hele voorval. Ze is Carina altijd blijven missen in haar leven, maar accepteerde háár keuze om hun vriendschap niet voort te zetten. Ze is gelukkig geworden, maar had haar leven graag gedeeld met haar beste vriendin van vroeger: “Carina zit nog altijd in mijn hoofd en in mijn hart.”

aanknopingspunten:
* Carina van der Lagemaat, nu rond de 65 jaar
* had twee broers: Bert en Jan
* Carina was de middelste
* het gezin woonde vroeger aan de Dr. H Colijnstraat in Amsterdam
* Bert woonde later in Utrecht
* ouders verhuisden naar Castricum
* moeder werkte bij V&D in Haarlem
* Carina heeft Pedagogiek gestudeerd in Amsterdam
* is met haar toenmalige vriend naar Amerika vertrokken en deden daar iets met zeewier
* kwam terug naar Nederland
* zou in Zaandam wonen en daar een vegetarische winkel runnen.