Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Els Storm

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Els Storm

Binnenkort vindt er een heus logeerpartijtje plaats!

We vinden Els en ze komt als verrassing voor Eugene naar de studio! Beluister de audiofragmenten hieronder om te horen hoe dat klonk én waarom Els destijds niet open kon zijn over haar huilbuien... In de uitzending van 26 mei 2019 hoor je hoe Eugene terugkijkt op de hereniging!

Het verhaal
Op vakantie in Salou leert Eugene zijn eerste vriendinnetje Els Storm kennen: “Een bloedmooie meid! We raakten aan de praat en het klikte gelijk.” Eugene woont dan in Utrecht, waar Els oorspronkelijk ook vandaan komt. Voor haar vaders werk bij Friesche Vlag is het gezin verhuisd naar Leeuwarden. Els en Eugene zijn smoorverliefd: “Ik werkte in een discotheek, zij in een bejaardentehuis. Zaterdagnacht reed ik na mijn werk dan nog helemaal naar Friesland en als zij uit de nachtdienst kwam, stond ik haar op te wachten bij haar werk. Dan gingen we een paar uurtjes slapen en de dag erna gingen we dan wat leuks doen samen.” De twee hadden er veel voor over om elkaar te zien: “Tja, als er liefde in het spel is, doet men rare dingen, he!”

Zelfs na 34 jaar is Eugene haar nooit vergeten. Waarom ging het dan toch mis? “Els had last van spontane huilbuien. Ze wilde nooit zeggen wat er was… Ik ben zelf een open boek en vond het moeilijk om daarmee om te gaan.” Uiteindelijk breken Els’ huilbuien Eugene helemaal op: “We stonden op het punt om ons te verloven en te trouwen. Op het laatste moment heb ik het kopen van de ringen afgezegd. Als je je geliefde steeds in tranen ziet en je kunt niet doordringen tot wat er aan de hand is, dan is dat heel zwaar. Ik voelde me buitengesloten en dat werkt niet in een relatie.” Toen heeft Eugene het dus met pijn in zijn hart uitgemaakt…

Op de vraag of hij daar ooit spijt van heeft gehad is hij heel duidelijk: “Tot op de dag van vandaag. Dat meen ik echt. We waren maatjes. Aan de ene kant lazen we elkaars gedachten, maar aan de andere kant kon ik dus toch niet tot haar doordingen. Dat was heel frustrerend.”

Aanknopingspunten:
* Els Storm
* geboren in juni rond 1960/1962
* komt uit Utrecht
* verhuisde begin jaren 80 met haar ouders naar Leeuwarden vlakbij de vliegbasis
* vader werkte bij Friesche Vlag
* had een broertje Rudy
* werkte in een bejaardentehuis in een dorpje buiten Leeuwarden
* ging in 1980 met jongerenreisorganisatie Club Escolette naar Salou
* een tante Storm woonde in Overvecht
* opa en oma Storm woonden in Lombok
* deed aan tennis
* had last van spontane huilbuien
​* was klein, blond en had een bril