Adres Onbekend
KRO-NCRV

De jongen die zus Maeve aanreed

  1. Nieuwschevron right
  2. De jongen die zus Maeve aanreed

We blikken met Katinka terug op een emotionele ontknoping.

We blikten al eerder met Katinka terug op een emotionele ontknoping van haar zoektocht. Hoe gaat het nu met haar? En wat voor impact heeft Eriks verhaal op haar en haar familie gehad?

De hele podcast beluister je via Spotify, iTunes of hieronder.

De bestuurder meldt zich
Voor de zomer hoorden we het aangrijpende verhaal over Katinka's zus Maeve die op haar achttiende werd aangereden. Nu, na de zomer, zijn er ontwikkelingen... De bestuurder van de auto heeft zich namelijk bij ons gemeld. Daar zijn we even stil van. Wat volgt is een emotioneel gesprek. Beluister onderstaande fragmenten om dit te horen.

Katinka Zoetmulder zoekt chauffeur

Katinka Zoetmulder zoekt chauffeur Deel 2

Tijdens de uitzending
In de studio is iedereen even stil na het horen van Katinka's verhaal... De oproep staat groots op onze Facebookpagina. Daar reageren mensen dat ze zich het ongeluk nog herinneren en dat ze erg meeleven met Katinka. De chauffeur heeft zich nog niet gemeld, maar we gunnen hem uiteraard de tijd.

Het verhaal
Meave Zoetmulder is achttien jaar wanneer ze verongelukt. Het is even na achten 's ochtends en ze is onderweg naar school. Op 21 september 1989 staat de zon laag op de Franse Kampweg tussen Bussum en Hilversum. Maeve fietst met een vriendin op een vluchtheuvel, ze zijn druk aan het kletsen. Op het tweede stuk van de weg gebeurt het... Haar vriendin steekt eerst over, de auto die aan komt rijden zien ze niet. Meave is gelijk buiten bewustzijn en ze is nooit meer bijgekomen...

Afgelopen april heeft de familie Zoetmulder haar lichaam laten opgegraven: “Daarna hebben we een intieme dienst gehouden. Haar lichaam hebben we vervolgens gecremeerd. Ik had het niet anders gewild.’’ Door deze emotionele gebeurtenis speelt de zoektocht weer op voor Maeve’s zusje, Katinka: “Het blijft toch altijd in je gedachten. Het lijkt me niet los te laten, ook al was ik pas zeven toen het gebeurde.”

Tien jaar geleden probeerde ze de jonge autobestuurder ook al op te sporen, maar dit lukte niet. “Het mooiste zou zijn dat hij mijn bericht ontvangt. Als hij geen contact wil is dat goed. Als ik mijn boodschap maar kan overbrengen. Ik wil zeggen dat het goed met ons gaat. En ik wil vragen hoe het voor hem is geweest… We nemen hem niks kwalijk. Er is geen woede, geen haat.’’

Aanknopingspunten:
* de persoon die haar Maeve Zoetmulder aanreed in 1989
* het was toen een jongen van rond de 25 jaar oud
* is dus geboren omstreeks 1964
* reed op 21 september 1989 aan de Frans Kampweg tussen Bussem en Hilversum
* twee meisjes staken rond 8:00 uur in de ochtend de weg over
* er was een laagstaande zon en waarschijnlijk ook een nat wegdek
* het eerste meisje dat overstak bij de vluchtheuvel kwam veilig de weg over
* Maeve werd frontaal aangereden en overleed een dag later aan haar verwondingen in het AMC

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugblik Katinka Zoetmulder