Adres Onbekend
KRO-NCRV

de kinderen van mijn vader Joop

  1. Nieuwschevron right
  2. de kinderen van mijn vader Joop

''Vader werd naarmate hij ouder werd wel milder.''

Goed nieuws! Albert Dorenbos, de jongste van de familie heeft contact gezocht. Beluister hieronder het hele verhaal uit de uitzending van afgelopen zondag.

Gerard is de zoon van Joop Dorenbos en Alie Smit uit Alkmaar. Hij heeft geen contact meer met zijn moeder en vader Joop is al lang geleden overleden. Na hun scheiding hertrouwen allebei zijn ouders en uit die nieuwe huwelijken komen een hoop kinderen voort: "Van mijn moederskant heb ik nog zes halfbroers en -zussen. Mijn vader kreeg met zijn nieuwe vrouw drie kinderen: twee meisjes en een jongen." Naar die laatste drie is Gerard nu op zoek!

Als hij een jaar of vijftien is, zoekt Gerard zijn vader Joop op in Uitgeest. Het bezoek loopt compleet uit de hand als Gerard ziet dat Joop zijn kinderen slaat: "Ik ging door het lint en gaf mijn vader een pak rammel. Daarna heb ik hem nooit meer gezien." Gerard meent dat Joop de gevangenis in is gegaan en dat zijn vrouw en kinderen naar het Noorden van het land zijn gevlucht, waarschijnlijk naar Friesland: "Ik wil ze graag vinden, maar ben bang dat ze vanwege mijn vader niets met me te maken willen hebben. Ik hoop dat ze de moeite willen nemen om mij te leren kennen."

Aanknopingspunten:
* drie kinderen van Joop Dorenbos
* vader Joop is al overleden
* komt uit de omgeving Alkmaar
* Joop is getrouwd geweest met Alie Smit rond 1950
* later is hij hertrouwd
* uit dat huwelijk kwamen drie kinderen voort: twee dochters en een zoon
* de oudste dochter heette Johanna
* waarschijnlijk woonde het gezin in Uitgeest
* eind jaren 70 verhuisden ze naar Friesland of Groningen

Gerard Dorenbos zoekt halfbroers en halfzus Deel 1

Gerard Dorenbos zoekt halfbroers en halfzus Deel 2