Adres Onbekend
KRO-NCRV

Biologische vader Jos van Zuilen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Biologische vader Jos van Zuilen

"Ik heb altijd zó gehoopt dat hij me zou zoeken als hij volwassen was..."

Vorige week was de ontmoeting tussen Nick en zijn vader Jos de emotionele ontknoping van de uitzending. Hoe gaat het een week later met Nick en zijn vader? Je hoort het in de uitzending van zondag 28 april 2024.

Tijdens de uitzending

Hoe snel kan het gaan?! Nicks verhaal komt deze week bij ons binnen en zondag staat hij al in de studio. We krijgen een tip over het verzorgingshuis waar Jos van Zuilen zou moeten wonen en na een paar keer doorverbonden te worden, krijgen we hem aan de lijn! Hij stapt bij zijn zus in de auto en sjeest naar de studio om zijn zoon in de armen te sluiten. "Dit is niet mijn normale stem hoor, dit zijn de emoties. Ik heb altijd zó gehoopt dat hij me zou zoeken als hij volwassen was..."

Bekijk de video hieronder voor beelden van de emotionele ontmoeting tussen Nick en zijn vader of luister naar het audiofragment onderaan dit artikel.

Het verhaal

Het leven van Nick uit Emmen staat sinds afgelopen weekend op z'n kop. "Ik heb mijn biologische ouders nooit gekend, want ik ben als kleine jongen geadopteerd. Ik ben erachter gekomen dat mijn biologische moeder, Sylvia Bokai, in 2003 is overleden. We zijn verder gaan zoeken naar mensen die haar gekend hebben en dat is gelukt! Dit weekend stonden nabestaanden van haar latere man bij mij aan de deur. Zij hadden een doos vol met spullen van mijn moeder voor me bewaard, vooral veel dagboeken en foto's. Ik heb eigenlijk haar hele leven in handen gekregen dit weekend..."

Nick leert zijn moeder al lezend kennen en pluist al haar dagboeken door. Tot zijn grote verbazing komt er nog een belangrijke naam boven. "Ik weet nu ook eindelijk wie mijn biologische vader is... Jos van Zuilen uit Scheveningen! Zijn naam staat in haar dagboeken en ik heb zelfs een paar foto's van hem gezien. Dat was heel gek, want hij is voor mij nu natuurlijk nog 'gewoon' een man op een foto." Toch blijkt uit alles dat Nicks vader weet van zijn bestaan. "In de doos zat namelijk ook een soort dagboekje van mijn vader Jos aan mij, waarin hij schrijft dat Hilde (zijn zus) als hij doodgaat aan mij moet vertellen dat ik een Van Zuilen ben en dat hij mijn vader is."

Uit alle papieren blijkt dat moeder Sylvia Bokai en vader Jos van Zuilen nog lang contact hebben gehouden. "Hij stond namelijk gewoon op haar verjaardagskalender. En ik trouwens ook! In haar dagboeken schrijft ze ook elk jaar op mijn verjaardag een stukje over mij. Ik weet nu dat mijn moeder van me gehouden heeft, dat geeft mij rust. En ik weet dat ik een vader heb, die van mijn bestaan geweten heeft. Nu wil ik hem nog leren kennen... Ik hoop zo dat hij nog leeft!"

Aanknopingspunten:
* vader Jos van Zuilen
* geboren in november 1951
* komt uit Scheveningen
* heeft gewoond op de Hertenrade in Den Haag
* Jos heeft twee zussen: Hilde en Geertje van Zuilen
* in 1984 had Jos een relatie met de Oostenrijkse Sylvia Bokai (*1959, +2003)
* Jos had donkerblond haar en blauwe ogen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Nick zoekt zijn biologische vader Jos van Zuilen