Adres Onbekend
KRO-NCRV

vier zussen Zonneveld

  1. Nieuwschevron right
  2. vier zussen Zonneveld

“Ik gun het mijn neven in het buitenland zo om hen te zien!”

We vonden de zussen van Zonneveld en ze zijn zeer enthousiast! Beluister de uitzending van 24 maart 2019 hoe het eerste telefoongesprek verliep tussen Tineke Zonneveld en Monique.

Bij oma Bep van Dooren is het altijd feest! Kleinkinderen logeren maar al te graag bij haar in Wassenaar tijdens kerst en in de vakantie. Wat deze tijden nog gezelliger maakt is het feit dat de familie Zonneveld bij oma inwoont. Dit gezin, met vier dochters, zorgt voor enorm veel plezier. De dochters Tineke, Annemarie, Tonnie en Petra kunnen het goed vinden met de zonen van Bep. Samen naar het strand, naar het zwembad, roeien achter oma’s huis of verstoppertje spelen rondom de kastanjeboom: “Oma vond alles goed!” In het huis van oma is ook een luik op de grond dat leidt naar een schuilplaats waar de Joden ondergedoken hebben gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit vinden de kinderen maar al te interessant en ze spelen hier dan ook vaak.

Wanneer de broers ouder zijn verspreiden ze zich over de hele wereld. De één vertrekt naar Nieuw-Zeeland, de ander naar Zuid-Frankrijk.. Sommige zijn al jaren niet in Nederland geweest, maar over bijna een maand is het zo ver! Dan vliegt het merendeel van de familie naar Nederland om weer samen te zijn in Wassenaar. Monique is een dochter van één van de broers en organiseert deze dag: “Ik heb fijne herinneringen aan die tijd, maar ik was de jongste. Mijn neven en broers herinneren zich nog veel meer! Ik gun het ze zo om de familie Zonneveld weer te zien wanneer ze met z’n allen herenigd worden. Het zou zo fantastisch zijn als de dochters Zonneveld hier bij zouden zijn!”

Aanknopingspunten
* dochters familie Zonneveld
* Tineke (oudste), Annemarie, Tonnie en Petra
* de familie Zonneveld heeft ingewoond bij oma van Dooren
* de dochters zijn waarschijnlijk 60+ers, geboren rond ‘40/’50
* oma van Dooren woonde op dat moment met de familie op de Van Zuylen van Nijeveltstraat 92 in Wassenaar