Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: neef Billy Melker

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: neef Billy Melker

"Ik viel niet in zijn armen, maar van een hoge trap! Daarna heb ik hem nooit meer gezien..."

Een week later krijgen we contact met Billy's dochter Sandra Joyce. Helaas heeft zij haar vader ook al ruim tien jaar niet gezien of gesproken. Wel weet ze waar hij toen woonde, namelijk in Apeldoorn. Dus Apeldoorn, help ons zoeken naar Billy Joyce! Tips zijn zeer welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Je hoort het gesprek tussen Jack en Sandra in de uitzending van 14 januari 2024.

Tijdens de uitzending
We krijgen contact met Hugo Melker, de halfbroer van Billy. Hij heeft helaas al jaren geen contact meer met hem, maar weet wel dat Billy nu Joyce van achteren heet. Dus zoeken we nu naar Billy Joyce uit Deventer! Hij zou twee kinderen hebben. Wie kent hem en wie brengt ons met hem in contact? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Jacks hele verhaal is in het fragment hieronder te beluisteren.

Het verhaal
Jack ziet zijn neef Billy Melker voor het laatst als hij vijf jaar oud is: "Ik ging vaak tv kijken bij mijn oom Wim aan de Van der Sluijsstraat in Rotterdam. Wij woonden daar zelf ook om de hoek. Zijn kinderen Lenie en Simon kan ik me niet herinneren, misschien dat zij al de deur uit waren. Maar ik weet zijn jongste zoon Billy nog heel goed!" Als ze een keer aan het stoeien zijn bij Jack thuis, gaat het mis. "Ik viel niet in zijn armen, maar van een hoge trap. Het is een zwart gat voor mij, meer kan ik me niet herinneren. Maar Billy vluchtte naar huis, hij was bang dat hij er van langs zou krijgen van mijn vader. Dat was eigenlijk nergens voor nodig hoor, want ondanks de val van de hoge trap mankeerde ik niets."

Na het incident ziet Jack zijn neef nooit meer. Billy gaat al snel de deur uit en gaat varen op "De Loosdrecht". Jack volgt zijn reizen via de scheepsberichten in het Vrije Volk: "Ik heb hem best wel gemist, want het klikte goed tussen ons." Na de scheiding van Billy's ouders verwatert het contact met de andere kinderen ook. Bij toeval ontmoet Jack zijn oom Wim jaren later in een ziekenhuis. Maar die weet ook niet waar zijn zoon Billy is gebleven. Misschien wel bij zijn moeder in Engeland?

Aanknopingspunten:
* Billy Melker
* geboren omstreeks 1938
* zijn vader was Wim Melker
* zijn moeder was de Engelse Olly
* ze woonden in de jaren 50 op de Van der Sluijsstraat in Rotterdam
* had een broer Simon en een zus Lenie Melker
* Lenie is verhuisd naar Amsterdam
* Simon woont in Overschie, maar die weet ook niet waar zijn broer gebleven is

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Neef Billy