Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Paulien Walta

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Paulien Walta

"We verloofden ons bij de Tower Brigde."

Tijdens de uitzending
Wij vinden terug dat Pauline maar liefst 7 broers en zussen moet hebben, waaronder de oudste broer Douwe Walta. We komen met hem in contact en hij helpt ons aan de contactgegevens van zijn zus. Pauline twijfelt even om contact op te nemen met Paul, want de verloving is immers niet heel leuk verbroken. Maar uiteindelijk staat zij toch open voor contact met Paul. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Paul stapt de snackbar in Hilversum binnen en komt niet alleen met een patatje, maar ook met een meisje weer naar buiten gelopen: Paulien Walta. De twee krijgen verkering en hebben het al snel over trouwen. "We hadden een vakantie naar Londen geboekt en verloofden ons bij de Tower Brigde." Maar van trouwen komt het niet: "Het is op niet zo’n leuke manier uitgegaan. Ik was rijinstructeur en ik kon niet tegen al die dames die bij mij in de auto zaten. Op een gegeven moment heb ik die verloving maar verbroken, want dat was ook niet eerlijk tegenover haar."

Een aantal jaar later treft Paul haar nog eens op een wielrenfiets in Laren, maar Paulien aanspreken doet hij dan niet. "Ik zou gewoon graag willen weten hoe het met haar is gegaan in het leven..."

Aanknopingspunten:
* Paulien Walta
* geboren rond 1950
* haar ouders hadden een boerderij in Vledder
* ze had meerdere broers en zussen
* ze woonde op zichzelf in Hilversum
* ze werkte als kokkin in bejaardentehuis Egelantier
* ze had een vriendin genaamd Marie(?)
* Marie(?) had een relatie met Piet Kleijnen

foto: Adres Onbekend

Eerste liefde Paulien Walta