Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vakantievrienden van Freek

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vakantievrienden van Freek

“Het is nog net als vroeger”

We vinden bijna álle vakantievrienden van Freek terug. Alleen Ria Hammink ontbreekt nog in het lijstje; de rest kan elkaar weer opzoeken. En er is zelfs al een kleine verrassing voor Freek, want er zijn twee vrienden die niet kunnen wachten: Thom en Marjo van der Panne. Zij zijn nog steeds samen en zijn zelfs al meer dan 40 jaar getrouwd! Ze vinden het heel leuk dat Freek de vriendengroep zoekt en komen bij wijze van verrassing meteen naar Hilversum om Freek te ontmoeten. “Jij stond altijd als diskjockey, dat weten we nog wel!” Freek glundert: hij kan nog lang herinneringen ophalen met zijn vrienden van toen. Na de uitzending wordt er nog lang nagepraat en een volgende borrel volgt snel.

Het verhaal
In de jaren 72/73 stonden Freek Dijkstra en zijn vakantievrienden op camping Oan de Poel in Terherne. Hier beleefden ze gouden tijden. “Overdag deden we leuke dingen en ’s avonds gingen we feesten in onze stamkroeg Zevenwouden.”

Toen Freek en zijn vrouw enkele weken terug een kijkje namen op de Friese camping, kreeg hij spontaan heimwee. Hij is zo benieuwd wat er van zijn vakantievrienden geworden is.

De personen die hij zoekt zijn Tom van der Panne, Marjo, Rijk, Ria Hammink, Akke Noordstra, Cees Drabbe en Roelien Lolkema.