Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendinnetje Selly Jansen

foto: Frans
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendinnetje Selly Jansen

"Ik vroeg of ze naar Nederland wilde komen, ik had haar nodig..."

Helaas moeten we Frans vertellen dat zijn oude liefde Selly Jansen in 2014 is overleden... Wel komt Trudiel speciaal voor hem aan de telefoon, omdat zij meer meer kan vertellen over Selly’s leven. Dat doet Frans goed: “Het is wel fijn om iemand te horen over haar.” Beluister het fragment hieronder voor deze ode aan Selly Jansen.

Als Frans met zijn broer gaat collecteren in het Walburgisziekenhuis in Zutphen, komt hij een hele leuke verpleegster tegen: “De verpleegsters deden dan een centje in de schaal en zeiden dat dit van hen allemaal was.” Er is één meisje dat Frans opvalt: “Dat vond ik een leuk meisje, met haar wilde ik kijken of we samen verder konden.”

En Frans en Selly gáán samen verder: “Van haar ouders moest ze iets aan haar Engels doen, dus werd ze naar Engeland gestuurd.” Frans bezoekt Selly en gaat met de boot en trein naar Londen: “Daar stond mijn lief op mij te wachten!” Maar dan overlijdt Frans' vader: “Ik vroeg of Selly naar Nederland wilde komen, want ik had haar nodig.” Selly komt naar Nederland, maar bij het afscheid in Rotterdam beëindigt ze de relatie...

Aanknopingspunten:
* Selly Jansen
* geboren rond 1938
* vader was adjunct-directeur van de kunstacademie bij Arnhem
* haar moeder kwam uit Indonesië en speelde piano
* Selly werkte als verpleegkundige in het Walburgisziekenhuis in Zutphen
* ze haalde haar 'ooievaartje' in het Canisiusziekenhuis in Nijmegen
* ze is rond 1960 naar Engeland gegaan en werkte in een ziekenhuis in St Albans

Frans zoekt liefde Selly Jansen