Adres Onbekend
KRO-NCRV

Fred van Zegveld

  1. Nieuwschevron right
  2. Fred van Zegveld

Zijn moeder Bep was de beste vriendin van zwemster Rie Mastenbroek.

We krijgen van alle kanten reacties op dit verhaal. Fred van Zegveld zou naar Reeuwijk verhuisd zijn en inderdaad: daar vinden we hem. Hij stuurt foto's van zijn moeder Bep met Rie Mastenbroek en komt aan de lijn voor Marian. Dit hoor je in onderstaande fragmenten.

Het verhaal
Een biografie over Rie Mastenbroek, dat lijkt auteur Marian Rijk een mooi idee. De aanleiding? De succesvolle zwemster van voor de Tweede Wereldoorlog is in 2019 precies honderd jaar geleden geboren. Rie wint in 1936 drie gouden en een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Berlijn: “Haar prestaties waren spectaculair en ze werd wereldberoemd, maar raakte na de oorlog in de vergetelheid. Voor het schrijven van haar levensverhaal heb ik contact gezocht met familieleden en vrienden. Onlangs dook een naam op van een zeer goede vriendin van Rie: Bep van Zegveld. Bep en Rie waren hartsvriendinnen vanaf hun jeugd in Rotterdam. Toen Rie later als Olympisch kampioen moest opdraven bij allerlei feestelijkheden, nam ze vaak haar beste vriendin Bep mee.”

Zowel Rie als Bep leven inmiddels niet meer, dus aan hen kan Marian niets meer vragen. Maar Bep moet een zoon hebben: Fred van Zegveld. Naar hem is ze nu dus op zoek: “Ik zou hem graag willen spreken, omdat Bep heel belangrijk was voor Rie. Ik hoop dat hij meer kan vertellen over hun vriendschap. Wie weet heeft hij ook nog wel foto’s van hen?”

Aanknopingspunten
* Fred van Zegveld
* geboren tussen 1939 en 1949
* zijn moeder is Bep van Zegveld
* Bep was goed bevriend met de bekende zwemster Rie Mastenbroek
* Fred woonde met zijn ouders in de jaren 50/60 aan de Rochussenstraat in Rotterdam
* daar hadden ze een elektriciteitswinkel
* is muzikant
* maakte een plaat genaamd ‘Dynamite’

Marian Rijk zoekt Fred van Zegveld Deel 1

Marian Rijk zoekt Fred van Zegveld Deel 2