Adres Onbekend
KRO-NCRV

Weekendkind Fred Langen

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Weekendkind Fred Langen

"Hij voelde een beetje als onze zoon.."

We komen erachter dat Fred niet 'De Lange' heet, maar 'Langen'. Helaas horen we van zijn broer René dat hij maar 46 jaar is geworden. René vindt het fijn om te horen dat Ed en Wil met zoveel liefde over zijn broer Fred praten. Het emotioneert Ed en Wil als René de studio binnen komt lopen: "Je lijkt op Fred!". Ook bij René Langen spelen de emoties op: "Jullie camping was voor ons een toevluchtsoord, we hebben het daar heel fijn gehad!" Het hele gesprek hoor je in de uitzending van zondag 12 mei 2024.

Het verhaal

Ed is in 1978 getrouwd met zijn vrouw Wil. In diezelfde periode runnen Eds ouders camping Molenwurf in Wognum, vlakbij Hoorn. De camping trekt vaste gasten: “Elk weekend en iedere vakantie kwam de 14-jarige Fred de Lange samen met zijn ouders naar hun stacaravan. Ze hadden een vaste plek en kwamen altijd naar de stacaravan. Daar sliep Fred dan met zijn ouders. Maar rond die tijd dat wij net getrouwd waren, gingen zijn ouders scheiden. Fred wilde in de weekenden alsnog heel graag naar de camping. Hij kwam daar al een jaar of vijf bijna elk weekend. We kenden de familie goed en konden goed met Fred overweg. Wil en ik zeiden toen tegen Fred: ‘Dan blijf je toch op vrijdag en zaterdag bij ons slapen?’ Zo zijn we een hele tijd bij elkaar geweest!”

Fred is dan een jaar of 15 en Ed is zelf rond de 23 jaar oud. “Zoveel scheelden we niet, maar wij waren net getrouwd en hij was nog echt een kind dat net een beetje begon te puberen. We voelden ons verantwoordelijk voor hem. Wij voelden echt als zijn tweede ouders. Ook al waren mijn ouders meer de leeftijd van zijn ouders. Wil en ik ontfermden ons over hem. Voor ons was het toch echt een kind aan huis. Wij hadden zelf nog geen kinderen, maar hij voelde een beetje als onze zoon. We hebben later zelf vier kinderen gekregen."

Ed en Will zijn al een paar jaar op zoek naar Fred, maar komen er niet uit. "Op Facebook kan ik hem niet vinden. Ik heb ook allemaal mensen van toen gevraagd van de camping, maar niemand weet iets over hem. In het archief van de camping weten ze ook niets uit die periode. Nu loopt onze zoektocht vast."

Aanknopingspunten:

* Fred de Lange
* geboren rond 1964
* komt uit Amsterdam
* zijn vader heet ook Fred de Lange
* naam van moeder is onbekend
* kwam met zijn ouders op Camping Molenwurf in Wognum in de jaren 70, ze hadden daar een stacaravan
* zijn ouders zijn rond 1978 gescheiden
* hij wilde kok worden
* hij had donkere ogen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Weekendkind Fred Langen