Adres Onbekend
KRO-NCRV

verloofde Jos Jansen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. verloofde Jos Jansen

Helaas lijkt Jos Jansen niet open te staan voor contact...

We worden getipt dat het niet Jos Janssen met dubbel -s is, maar met één -s: Jos Jansen. Helaas krijgen we ook direct een minder hoopgevend bericht binnen van een nichtje van Jos. Zij schrijft dat haar oom niet openstaat voor contact. Karin had hier al een beetje rekening mee gehouden: "Ik respecteer zijn keuze, dus als dit het is dan is dit het. Wie weet verandert hij nog van mening als hij naar de uitzending heeft geluisterd?". Reacties blijven natuurlijk altijd welkom op 0800 3030300 en zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Als Karin in 1975 in De Ster, een Brabantse discotheek, aan de praat raakt met Jos Janssen is het gelijk raak: “Elke zaterdag kwam ik daar met een vriendin en ik trof Jos daar. Het klikte erg goed met hem en de band groeide uit tot een relatie!” In de zomermaanden van hetzelfde jaar trekt Karin op 18-jarige leeftijd bij Jos in. Ze woont daar niet alleen met Jos, maar ook met zijn broers en zus: “Het was een huis vol, maar het was wel heel gezellig. We verloofden ons ook al snel. Dat kwam door de thuissituatie van Jos. Zijn ouders zijn helaas jong overleden..."

Ondanks de gezelligheid bij de familie Janssen thuis begint Karin haar ouders te missen. "Ik kreeg door de heimwee last van een zenuwontsteking in mijn arm, waardoor ik niets meer kon en zware medicatie kreeg." Na negen maanden houdt de relatie, en daarmee dus ook de verloving, abrupt op: “Op een dag is er een punt achter gezet en toen ben ik teruggegaan naar mijn ouders. Toch ben ik hem nooit vergeten. Ik kan hem nog zo voor mij zien en heb zelfs een foto van hem bewaard in mijn portemonnee.” Beluister de uitzending van zondag 1 mei 2022 voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten
* Jos Janssen
* is geboren in april 1952
* heeft drie broers, waaronder Toon en Jan, en een zus
* Jan Janssen was in 1975 vrachtwagenchauffeur
* Toon en Jos Janssen waren allebei stukadoor
* Jos is opgegroeid in Loon op Zand
* hun ouders zijn vroeg overleden en daarom woonden alle kinderen bij de oudste broer in huis in Tilburg

Jos Janssen