Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste vriendje Wim Fontijn

foto: Yvonne
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste vriendje Wim Fontijn

Wim is ziek, maar hij zendt Yvonne per mail een hartelijke groet.

Al gauw komen we uit bij Wims zus Hennie. Zij vertelt dat Wim ziek is, maar we krijgen wel zijn telefoonnummer. Hij geeft aan dat hij graag per mail wil reageren op Yvonne's zoektocht: "Yvonne, ik ben erg ziek, maar ik wil je via deze mail graag een lieve groet sturen!". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Yvonne zoekt al jaren naar Wim Fontijn, haar eerste vriendje: “Ik noemde hem altijd Wim, maar volgens mij heette hij officieel Willem. We leerden elkaar kennen op de voetbal. Ik was zeventien, hij een paar jaar ouder. Met de meiden van handbal gingen we kijken naar de voetballers en mijn oog viel vrij snel op Wim Fontijn. Ik vond hem gewoon heel interessant!”.

Binnen Yvonne’s familie wordt Wim met open armen ontvangen: “Hij kon heel goed met mijn vader opschieten. Maar het interessantste aan Wim vond ik dat hij een cabrio had van het merk GLAS. Mijn vader was mijn grote held in die tijd en hij had ook een GLAS. Maar geen cabrio! Eigenlijk had mijn vriendje dus een spannendere auto dan mijn vader!”.

Ondanks de leuke tijd die ze samen hebben, maakt Wim het uit met Yvonne: “Het ging mis omdat hij uit een heel streng katholiek gezin kwam. Ik was niet katholiek. Ik was een beetje, ja… lollig, vond ik zelf. Dat viel niet zo in de smaak bij zijn familie, denk ik.”. Nu is Yvonne heel benieuwd hoe het hem vergaan is: “Ik heb overal rondgevraagd bij de voetbal in Uithoorn, maar niemand weet wat. Wat is er van hem geworden? Heeft hij een gezin gekregen naderhand? Naar dat soort dingen ben ik nieuwsgierig. Wie weet woont hij ook ergens hier in de buurt! Dat zou leuk zijn!”.

Aanknopingspunten:
* vriendje Wim of Willem Fontijn
* geboren rond 1944 of 1945
* had een zus: Hennie
* die woonde in Uithoorn
* ze was al getrouwd en had al kinderen
* Wim was waarschijnlijk de jongste in het gezin
* kwam uit een zwaar katholieke familie
* vader Fontijn deed iets met groente in Amstelveen, had hij misschien verschillende groentezaken?
* laatst bekende adres is de Herenweg in Wilnis

Wim en Yvonne (kerst 1966)