Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: foto’s van overleden broer Wim

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: foto’s van overleden broer Wim

“Dit is geweldig!”

We worden benaderd door de familie Stolwijk, die heel goed bevriend waren met Wim Hollanders en zijn gezin. Het waren hun directe buren en het verlies van hen heeft een grote wond achtergelaten bij de familie. Uit alles blijkt dat Wim Hollanders een geliefd man was bij familie en buren. Het goede nieuws is dat alle foto’s van hem en zijn gezin bewaard zijn gebleven. We komen in contact met een van de zussen Kok en zij selecteert de mooiste foto’s voor Jopie. Jopie slaat de handen voor haar mond wanneer ze de foto’s ziet: “Dit is geweldig!” Binnenkort gaat ze op bezoek bij de familie Kok om meer te horen over het ongeluk destijds en om hopelijk nog meer foto’s te zien.

Het verhaal

Het is het jaar 2000 wanneer Wim Hollanders met zijn vrouw Ank Kok en twee zoons op vakantie gaat naar Australië. Tijdens die vakantie krijgen zij een frontale botsing met een vrachtwagen. “Zij zijn met z’n vieren verongelukt toen. Een grote tragedie voor beide families. Want de familie Kok was in een klap hun dochter kwijt en hun twee kleinkinderen en de familie Hollander verloor hun zoon en twee kleinkinderen. Dat moet heel zwaar zijn geweest.”

Na het ongeluk moet er in Nederland van alles geregeld worden. De erfenis wordt verdeeld over beide families, maar de meest persoonlijke spullen gaan naar de familie Kok. Er is maar één foto in de familie gebleven van Wim, maar er moeten volgens de familie Hollanders nog veel meer foto’s zijn.

Nu, jaren later, komen de verhalen en herinneringen aan Wim Hollanders en zijn gezin weer naar boven in de familie. Jopie - de zus van Wim Hollanders - is altijd erg verdrietig geweest dat ze door deze verdeling van de erfenis geen foto’s meer heeft van haar broer. Jopie hoopt nu alsnog herinneringen aan haar broer in haar bezit te kunnen krijgen. Zouden er nog foto’s opduiken van Wim?