Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Agnes Beusekom

foto: Bert Kauffman Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Agnes Beusekom

"We hadden aan één blik genoeg om te weten wat de ander bedoelde!"

We bellen ouderwets het telefoonboek af en hebben gelijk beet: de broer van Agnes neemt op. "Ik denk dat mijn zus hier wel voor in is!". En hij blijkt gelijk te hebben, want Agnes komt lachend aan de lijn: "Ik heb hier een foto van jou voor mijn neus liggen, die heeft mijn man even opgezocht. Dat is al wel even geleden!". Het eerste gesprek tussen Bram en Agnes hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
Bram zit in 1960 op de Mulo in Amsterdam-Zuid. "Ik had geen diploma van het voortgezet onderwijs, dus als je een baan wilde dan moest je wel dat papiertje halen, haha!" Op de gang en in de pauzes komt hij Agnes tegen, langzaam slaat de vonk over. Na een aantal weken worden Bram en Agnes een stel. "We hadden aan één blik genoeg om te weten wat de ander bedoelde!"

Maar helaas houdt de relatie niet lang stand. Al lag dat volgens Bram niet aan hen. "Agnes was katholiek en ging in Amsterdam-Zuid naar de kerk. Mijn vader was zwaar atheïst en had een hekel aan katholieken... Ik moest het uitmaken van hem." Bram legt zich erbij neer dat de relatie over is, maar blijft wel aan Agnes denken. "Achteraf gezien had ik niet moeten luisteren naar mijn vader. Ik heb geprobeerd afleiding te zoeken en ben op zoek gegaan naar een ander meisje! Pas na zes jaar kreeg ik weer verkering! Het klikte niet met de meisjes die ik ontmoette, tot ik mijn huidige vrouw tegenkwam. Zes jaar na Agnes." Nu is Bram zestig jaar later toch op zoek naar Agnes. "Ik zou haar heel graag nog eens willen ontmoeten en bijpraten!"

Aanknopingspunten:
* eerste liefde Agnes Beusekom
* in december 1943 geboren, ze zou dus nu 78 jaar moeten zijn
* ze leek op de Griekse zangeres Nana Mouskouri
* Agnes was verpleegster
* ze ging naast haar werk 's avonds naar de Mulo in Amsterdam
* ze woonde in de Niersstraat in Amsterdam-Zuid
* ze had één jongere broer
* ze was katholiek en ging vermoedelijk naar de kerk in Amsterdam-Zuid

Bram zoekt eerste liefde Agnes Beusekom