Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Sjaak Gogh

foto: Pepita
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Sjaak Gogh

“Hij ging nog op zijn knieën, maar ik draaide me om en liep weg...”

Na onze Valentijnsuitzending komt de zoektocht van Pepita binnen, helemaal vanuit Zuid-Afrika: “Ik woon daar nu vijftien jaar, maar luister nog elke week naar jullie! En ik moest denken aan mijn oude liefde: Sjaak Gogh. We leerden elkaar kennen in discotheek Don Quichot in Vlaardingen, waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik zag hem en dacht: ‘Wat een mooie jongen om te zien...’. En hij was vooral ontzettend aardig! Dat viel erg op. En zeer verantwoordelijk. Nu achteraf denk ik dat dat komt omdat zijn moeder zo jong is overleden. We gingen eens samen naar een Disneyfilm, ik meen naar Bambi. Je weet wel? Dat stuk dat Bambi zijn moeder werd neergeschoten? Hij huilde tranen met tuiten... Ik denk dat hij veel verdriet had om zijn moeder als ik er nu op terugkijk. Ik weet hoe erg dat is, want ik ben ook jong mijn vader verloren.”

Toch praten ze daar samen niet veel over. Ze genieten vooral van hun fijne verkeringstijd. Maar Sjaak loopt volgens de jonge Pepita een beetje te hard van stapel. En dus besluit ze het uit te maken: “Ik was erg jong en hij was mijn eerste vriendje. Hij zocht meer dan ik hem kon geven. En toen zei ik heel onaardig: ‘Het is over!’. Midden in de discotheek. Dat was niet best. In die discotheek viel hij op zij knieën en smeekte mij om het alsjeblieft niet uit te maken. Maar ik draaide me om en liep weg, heel lullig natuurlijk... In diezelfde discotheek, waar de verkering was begonnen en ook weer was uitgegaan, bleven we elkaar daarna tegenkomen. Hij kreeg een nieuwe relatie, vrij snel uiteindelijk. Met een mooie meid. Die twee waren heel serieus, dus hopelijk is hij goed terechtgekomen...”

Toch zit het Pepita nog altijd dwars hoe ze hun relatie destijds heeft verbroken: “Al jaren vind ik het vervelend dat ik niet eerlijk ben geweest over mijn redenen. Sjaak was erg verdrietig. Ook al kreeg hij een nieuwe vriendin later. Ik wil toch al ontzettend lang mijn excuses aanbieden voor het feit dat ik toen wel erg onvriendelijk ben geweest.”

Aanknopingspunten:
* liefde Sjaak Gogh
* geboren rond 1957
* zijn moeder overleed op jonge leeftijd, zo rond 1973-1974
* vader kreeg kort daarna een nieuwe relatie
* er was nog een oudere zus, naam onbekend
* die werkte bij een juwelierszaak ‘van Rhoon’ op de Hoogstraat in Vlaardingen
* ze woonde boven de juwelierszaak
* Sjaak zelf deed iets technisch, waarschijnlijk een technische opleiding in Vlaardingen
* laatst bekende adres van de familie Gogh: Vlaardingen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Pepita zoekt eerste liefde Sjaak Gogh - deel 1

Pepita zoekt eerste liefde Sjaak Gogh - deel 2

Pepita zoekt eerste liefde Sjaak Gogh - deel 3